Gemeente Zwolle

Waterpact komt met waterrecreatiekaart Zwolle

Zwolle ligt in een waterrijke omgeving. De IJssel aan de zuidwestkant, het Zwarte Water aan de noordwestkant en de Overijsselse Vecht aan de noordoostkant begrenzen de stad aan drie zijden. Daarnaast zijn in en om de stad verschillende beken, weteringen, natuurlijke plassen, zandwinplassen en grachten.

Waterrecreatiekaart
Al deze en andere plekken zijn nu in kaart gebracht en op een waterrecreatiekaart weergegeven: havens, aanlegsteigers, recreatieplassen, veren, ijsbanen, fiets-, wandel- en kanoroutes en nog veel meer. Over een aantal bezienswaardigheden met betrekking tot water is achtergrondinformatie opgenomen op de achterzijde van de kaart.

Waterpracht
Een deel van het Lange Afstand Wandelpad Hanzesteden is ingetekend omdat dit pad grotendeels langs de verschillende wateren loopt. De nieuwe fietsroute Waterpracht Zwolle, die langs bijzondere gebieden voert die met water te maken hebben, is eveneens ingetekend.

Waterpact
Zowel de waterrecreatiekaart als de fietsroute zijn een initiatief van het Waterpact, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Zwolle, waterschap Groot Salland, Vitens en de provincie Overijssel. Het doel van deze samenwerking is het water en zijn mogelijkheden meer te benadrukken.

De kaart is, zolang de voorraad strekt, vanaf maandag 30 juni gratis verkrijgbaar bij het Informatiecentrum van de gemeente aan het Grote Kerkplein 15.


---