Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 24-06-2003 Persbericht district 1: MAN DWONG VROUWEN TOT TELEFOONSEX

MAN DWONG VROUWEN TOT TELEFOONSEX

De afdeling zedenzaken van de districtsrecherche van het district Den Bosch heeft vanmorgen een 46-jarige inwoner uit Leiden in zijn woonplaats van zijn bed gelicht. De man heeft meerdere malen slachtoffers gedwongen tot telefoonseks

Zaken

De man wordt ervan verdacht in de periode van april 2002 tot heden tientallen vrouwen uit de telefoonregio`s `s-Hertogenbosch, Maastricht, Utrecht en Zutphen te hebben benaderd en telefonisch gedwongen te hebben tot het doen van seksuele handelingen bij zichzelf. De politie heeft tot op heden een tiental meldingen en/of aangiften vanuit het eigen werkgebied binnengekregen uit Rosmalen, Drunen en Vught. Gedurende het onderzoek bleek dat de man nog in andere plaatsen in Nederland actief is geweest.

Feiten

De man viel zijn vrouwelijke slachtoffers over het algemeen in weekenden en op feestdagen telefonisch lastig. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte soms enkele honderden telefoonpogingen per dag verrichtte. Hij wist via een aantal `slimme` vragen en opmerkingen te weten te komen of de vrouw in kwestie een dochter of zus had. Was hij zover, suggereerde hij dat hij die dochter/zus in zijn auto had. Hij deed verder voorkomen of hij de woning van slachtoffers in de gaten hield door het melden van algemeenheden.Uit reacties van de vrouwen bleek dan dat hij het vaak bij het goede eind had, waarbij de angst bij zijn slachtoffers verder toenam. Hij vertelde zijn slachtoffers dat hij hun zus/dochter weer zou laten gaan als zij bepaalde seksuele handelingen verrichtten, waarvan de man telefonisch getuige was. Feitelijk had de verdachte in geen van de bij de politie bekende zaken ook werkelijk een familielid in zijn auto zitten.

De verdachte is van Leiden overgebracht naar het hoofdbureau in `s-Hertogenbosch en voor nader onderzoek ingesloten.