Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 24-06-2003 Persberichten De Leijgraaf

DRAAIDEUR CRIMINEEL AANGEHOUDEN, Uden

Maandagmiddag heeft de politie een 34-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van diefstal van een videorecorder uit een supermarkt aan de Meester van Coothstraat in Uden. De man kwam voor op de lijst van stelselmatige daders van de politie en is daarom in verzekering gesteld. Op deze lijst staan criminelen die regelmatig met politie en justitie in aanraking komen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, Volkel

Maandagavond heeft de politie een 41-jarige motorrijder uit Veghel staandegehouden op de rondweg in Volkel. Bij controle bleek de man met een snelheid van 138 km/u te rijden op een weg waar de maximum toegestane snelheid 80 km/u is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd, omdat hij 53 km/u te hard reed.

MISHANDELING, Zeeland

Maandagmiddag heeft een 18-jarige man uit Uden aangifte gedaan van mishandeling bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in in Zeeland. Het slachtoffer verklaarde dat hem de toegang was geweigerd. Het slachtoffer reageerde hier opstandig op, maar ging uiteindelijk weg. Toen hij terug kwam om zijn fiets te halen, zou een portier hem geduwd hebben. Het slachtoffer liep schaafwonden op aan onder andere zijn gezicht. Ook verklaardthij dat zijn fiets vernield is.

SNELHEIDSOVERTREDING BROMFIETSERS, Erp

Tijdens een surveillanceddienst maandagmiddag heeft de politie een 19-jarige - en een 18-jarige bromfietser staande gehouden op de Hackerom in Erp. De bromfietsers reden tussen de 70 - en 90 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid voor bromfietsers 40 km/u is. Tegen de overtreders is procesverbaal opgemaakt.

DIEFSTAL MET BEDREIGING, Uden

Maandagmiddag rond 15.00 uur is er door een 22-jarige winkelmedewerkster aan de Markstraat in Uden aangifte gedaan van kledingdiefstal met geweld en bedreiging. Een onbekende vrouw wordt verdacht zonder te betalen verschillende kledingstukken uit de winkel te hebben meegenomen. De winkelmedewerkster zag dit en liep de vrouw achterna de winkel uit. Ze sprak de verdachte aan, maar deze liep gewoon door in de richting van een snackbar op de Marktstraat. Omdat de vrouw niet wilde stoppen pakte de winkelmedewerkster de vrouw bij haar schouder. Er ontstond een discussie. De verdachte bedreigde de vrouw met een brandende sigaret en vervolgens met een mes. De winkeldief is daarna weggelopen en verdwenen. De verdachte vrouw heeft een blanke huidskeur. Ze is ongeveer 1.60 meter en heeft een normaal postuur. Ze heeft donkerblond krullend haar en is in de leeftijd van 20-25 jaar. Ze droeg een donkerblauw trainingsjack en een lichte spijkerbroek. DE POLITIE VRAAG GETUIGEN VAN DIT VOORVAL CONTACT OP TE NEMEN MET POLITIE UDEN (0900-8844, LOKAAL TARIEF).