Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-06-2003 4e persbericht van dinsdag 24 juni 2003

Berichten uit de regio:

Helmond: Woninginbraken
In een woning aan de Twentehof is dinsdag tussen 7.45 en 17.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werd een horloge weggenomen. In een andere woning aan de Twentehof werd dinsdag geprobeerd om in te breken. Getracht werd een raam open te breken aan de achterkant van de woning om binnen te komen.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Uiverlaan is dinsdag tussen 8.50 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.360 gecontroleerde voertuigen reden 68 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Ook op de Molenstraat werden dinsdag tussen 13.55 en 15.40 uur 401 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hier reden 38 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u. Ook hier is de maximum snelheid 50 km/u.

Beek en Donk: Trekker botst achter op auto
Op de Oranjelaan is dinsdag rond 14.50 uur een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Etten Leur achter op de auto van een 49-jarige vrouw uit Beek en Donk gebotst. De vrouw stond stil op de Oranjelaan en de chauffeur kon niet meer tijdig remmen. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Best: Hennepplanten aangetroffen
Op de Maas heeft de politie dinsdag rond 15.45 uur een geparkeerde vrachtauto aangetroffen met daarin 2.120 stekjes van hennepplanten. De politie rook een sterke hennepgeur die afkomstig was uit de vrachtwagen, waarop ze een kijkje hebben genomen. De aangetroffen planten zijn in beslag genomen. De politie stelt onderzoek in naar de eigenaar van de planten.

Deurne: Inbraak in schuur
Op de Kleine Heitrak is maandag tussen 10.00 en 12.00 uur ingebroken in een schuur van een woning. Uit de schuur werden een fiets, een skelter en een crossbrommer weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de schuur open te breken.

Deurne: Automobilist met teveel drank op komt aangifte doen Op de Antoon Coolenlaan is dinsdagavond rond 19.40 uur een 47-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man sprak de politie aan omdat hij aangifte wilde gaan doen. Waarvan gaf hij niet aan. De man reageerde zeer fel tegen de politie en schold hen uit. De politie rook aan de adem van de man dat hij gedronken had. Een ademanalyse met een promillage van 2,40 bevestigde dit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Motor gestolen
Vanaf Achter de Kerk is dinsdag tussen 17.30 en 18.30 uur een rood witte Honda CBR 600f met het kenteken MH-24-TL gestolen.

Valkenswaard: Frontale botsing tussen fietsers
Op de Tienendreef zijn dinsdag rond 16.40 uur twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde nadat een 44-jarige fietser uit Valkenswaard, die over het fietspad van de eerdergenoemde straat vanuit de richting Dommelstraat reed, niet voldoende rechts reed. Hierdoor kwam hij in botsing met een tegenligger, een 9-jarige fietser uit Valkenswaard. De 44-jarige man liep een verwonding aan zijn been op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Sterrenlaan zijn dinsdag tussen 13.55 en 16.10 uur 1.654 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 113 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Waalre: Roodlichtcontrole
Op diverse kruisingen in Waalre zijn dinsdag roodlichtcontroles uitgevoerd. In totaal werden 12 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 11 op de kruising Leenderweg Bosstraat.