Provincie Utrecht

Persbericht

25, 26 en 27 juni: Oponthoud Parallelweg en 'oude' Utrechtseweg

Werkzaamheden nieuwe brug over Hollandse IJssel in IJsselstein

13-6-2003
Op 25, 26 en 27 juni 2003 worden de betonnen liggers van de nieuwe brug over de Hollandse IJssel in de N210 aangebracht. Het verkeer op de N210 zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Het scheepvaartverkeer en het verkeer op de Parallelweg en de 'oude' Utrechtseweg moet wel rekening houden met enig oponthoud.

Oponthoud van maximaal 10 minuten
De werkzaamheden omvatten het inhangen van 33 omvangrijke en zware betonnen liggers. Bij het inhangen van een betonnen ligger wordt al het verkeer even stopgezet. Per betonnen ligger zal dit maximaal 10 minuten duren. Het stopzetten treft al het verkeer (dus ook fietsers) aan weerszijden van de Hollandse IJssel ter hoogte van de nieuwe brug, dus al het verkeer op de Parallelweg en op de 'oude' Utrechtseweg. Ook het scheepvaartverkeer op de Hollandse IJssel wordt stopgezet op het moment dat een betonnen ligger wordt ingehangen. Rijkswaterstaat draagt hier zorg voor.
Het verkeer op de N210 (over de bestaande brug heen) zal geen hinder ondervinden.

Nadere informatie over de uitvoering
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Koevoets van de provincie Utrecht,
tel. (030) 285 33 93.
Op de homepage van www.provincie-utrecht.nl onder 'verkeer en vervoer', 'provinciale weg N210' vindt u de meest actuele informatie over de werkzaamheden op en rond de N210.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl