Socialistische Partij

Dak- en thuislozen ontbijt op het Plein in Den Haag

20-06-2003 * Op woensdag 25 juni a.s. zal er om 10.00 uur een Dak- en thuislozen ontbijt worden gehouden op het Plein in Den Haag. Dit ontbijt is georganiseerd om de moeilijke situatie van de dak- en thuislozen weer op de politieke agenda te krijgen. Het Comité Onderdak presenteerde al eerder een 10-puntenplan dat onder andere actiepunten bevat om opvang, wonen en zorg voor deze groep op een betere manier te organiseren.

Het afgelopen jaar is er overleg gevoerd over het actieplan Onderdak met zowel de ministeries, als andere betrokken partijen. De reacties waren overwegend positief, maar helaas is het daarbij gebleven. De nood van dak-en thuislozen is echter onverminderd groot.

De verantwoordelijke nieuwe bewindslieden van de ministeries van VWS, Sociale Zaken en VROM zijn aan de ontbijttafel uitgenodigd. De daklozen en het comité zullen hen uitleggen waarom het actieplan Onderdak gefinancierd en uitgevoerd moet worden. Rond het ontbijt wordt ook gevoetbald door en met het Nederlandse Daklozenteam en is er muziek aanwezig.

Het Comité Onderdak: Frans Bezemer, manager dag- en nachtopvang Havenzicht en Van Speyk Rotterdam, prof. Paul Heijendael, Agnes Kant, Tweede Kamerlid SP, John Kruijsbergen, ex-dakloze en straatadvocaat Rotterdam, Anton Kleijer, coördinator stichting dak- en thuislozenopvang Harderwijk, René Slotboom, straatadvocaat Amersfoort, Bert Voskuil, journalist en schrijver van het boek Dakloos. zie ook Steun het 10-puntenplan en het comité Onderdak!

zie ook Actieplan Onderdak zie ook Dossier Onderdak