Ingezonden persbericht


De GROENSTE SCHOOL van NEDERLAND 2003 :
genomineerde scholen bekend!

De 'Groenste School van Nederland' is een duurzaam initiatief van de stichting Veldwerk Nederland en Shell Nederland B.V. en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM).

In de afgelopen maanden hebben veel scholen door het gehele land zich ingespannen om fraaie, uitdagende en actieve natuur- en milieuprojecten te ontwerpen. Uit de inzendingen heeft een jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw 9 scholen genomineerd. Marjan Berk, schrijfster, reikt de prijzen uit. De genomineerde scholen en projecten zijn:

De Zevensprong te Eindhoven met het project "wilgenkatjes en -schatjes" Obs De Triangel te Rotterdam met het project "De Triangel bekent kleur. Rotterdam is ook groen" De Algemene School Oost te Bergen op Zoom met het project "vogel project" Obs De Radonkel te Raamsdonksveer met het project "solitaire bijen/wespen" Obs Slingerbos te Diepenveen met het project "afval" Obs De Egelantier te Almere met het project "NME-ervoudige intelligentie en voeding" Bs De Wegwijzer te 's Gravenmoer met het project "een schone wereld" Obs 't kompas te Dedemsvaart met het project: "het mini milieu kwartet"' Mariaschool te Grubbenvorst met het project "Adopteer een groengebied"

Ze hebben alle gewonnen, maar er kan er maar één de eerste zijn. Wie dat is kom je te weten op woensdag 25 juni a.s. bij de prijsuitreiking op het Woldhuis te Apeldoorn.

Er zijn prachtige prijzen op het gebied van natuur- en milieu-educatie. De hoofdprijswinnaar krijgt bovendien een zonnepaneel. Er zijn 9 prijswinnaars; daarnaast zijn 29 scholen gehonoreerd met een leskist en projectenmap voor natuuractiviteiten.

Programma: 13.30 uur Opening door Paul Duijsings, directeur Veldwerk Nederland, Tessa de Been, projectleider Groenste School van Nederland. 13.45 uur Presentatie van de winnende inzendingen door deelnemers.
14.30 uur Prijsuitreiking door Marjan Berk, schrijfster. 15.15 uur Start natuuractiviteiten en interactief verhaal door Peter Faber 16.15 uur Feestelijke afsluiting met hapjes/drankjes.

De genomineerde scholen zullen met een leerkracht-leerling-ouder delegatie aanwezig zijn. Zij staan in het programma centraal. De uitvoering van de natuuractiviteit geeft een idee van een mogelijke uitvoering van NME-projecten in de praktijk.