Gemeente Amersfoort

Nachtelijke werkzaamheden kruispunten Stadsring

datum: 19 juni 2003

In de nacht van 25 op 26 juni vinden werkzaamheden plaats op de kruising van de Stadsring met de Utrechtseweg. De week daarna - van 2 op 3 juli - wordt gewerkt aan de kruising met de Van Asch van Wijckstraat en de kruising met de Blekerssingel. De kruispunten krijgen nieuw asfalt en zijn daarom tussen 19.00 uur en 07.00 uur afgesloten voor verkeer.

Kruising Stadsring/Utrechtseweg: nacht van 25 op 26 juni De kruising is tussen 19.00 uur en 07.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer stadinwaarts wordt geadviseerd via de Snouckaertlaan te rijden. Verkeer staduitwaarts kan gebruik maken van de Arnhemseweg en dan de Zonnehof. Genoemde omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Kruising Stadsring/Van Asch van Wijckstraat: nacht van 2 op 3 juli Autoverkeer is vanaf 19.00 uur gestremd. Tot 23.00 uur blijft de kruising wel toegankelijk voor bussen. Busverkeer dat vanaf de Stadsring richting Van Asch van Wijckstraat naar het station gaat, wordt vanaf 19.00 uur omgeleid via de Utrechtseweg en dan de Vlasakkerweg. Ook het overige verkeer kan op die manier de stad uit. Rond 06.00 uur is de kruising weer open voor bussen en auto's.

Kruising Stadsring/Blekerssingel: nacht van 2 op 3 juli Autoverkeer is vanaf 19.00 uur gestremd. Doorgaand verkeer wordt - met omleidingsborden ter plaatse - doorgestuurd naar de Randenbroekerweg. De kruising wordt naar verwachting rond 07.00 uur weer opengesteld voor verkeer.

14 en 15 juli: aanbrengen toplagen
Bovengenoemde kruispunten worden voorzien van een voorlaatste asfaltlaag. Op 14 en 15 juli worden tenslotte op alle zes kruisingen van de Stadsring de definitieve toplagen aangebracht. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. De kruispunten worden een voor een aangepakt. Geschat wordt dat er per kruispunt ongeveer twee à drie uur nodig is om de toplaag aan te brengen. De voortgang is afhankelijk van weersomstandigheden en het aanvoer van asfalt: het is daarom niet mogelijk een exacte planning te geven. Aan het begin en aan het eind van de Stadsring zullen waarschuwingsborden worden geplaatst. Doorgaand verkeer kan via de andere rijstrook gewoon doorrijden. Bij de kruispunten zelf worden voor die korte periode geen omleidingsroutes aangegeven: automobilisten moeten zelf een omweg kiezen.

Meer informatie
Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden op www.amersfoort.nl. en in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.
Voor meer informatie over het werk aan de kruisingen kunt u contact opnemen met de Servicetelefoon, tel. 033-469 48 69.

Amersfoort timmert aan de weg
Het werk aan de Stadsring is onderdeel van 'Amersfoort timmert aan de weg'. In korte tijd wordt een flink aantal toegangswegen van Amersfoort opgeknapt en opnieuw ingericht. Dat is heel hard nodig. Omdat de kwaliteit van de wegen erom vraagt maar ook omdat Amersfoort erg hard groeit. Aanpassingen zijn nodig om een snelle afwikkeling van het verkeer te kunnen blijven garanderen. Om overlast te beperken, zijn de planningen van de projecten zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo blijft de stad ook tijdens het 'timmeren' gewoon bereikbaar.