Gemeente Vlieland

Toepassen artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het toestaan van het bouwen van een garage op het perceel Midscheeps 8.
Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 23 juni 2003 tot 21 juli 2003 ter inzage. Gedurende deze periode kan er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt.
De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B. Verheij, tel. 0562-452719.

Toelage uitwonende studerenden
Ouders (of verzorgers) of uitwonende studerenden kunnen in aanmerking komen voor een aanvullende gemeentelijke toelage van maximaal 113,45 per maand.
Bij een inkomen lager dan 26.966,30 ontvangt u de maximale toelage van 113,45 per maand. Is uw inkomen hoger dan dit bedrag dan neemt de tegemoetkoming met elke meerverdiende euro langzaam af. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze toelage? Dien dan toch een aanvraag in.

Aanvragen toelage
Voor 1 oktober 2003 moet uw aanvraag voor een toelage voor het studiejaar 2003/2004 bij de gemeente binnen zijn. Samen met het aanvraagformulier moet u ook de volgende bijlagen indienen: o de beschikking van de Informatie Beheer Groep over de tegemoetkoming in de schoolkosten voor het betreffende studiejaar; o een bewijs waaruit blijkt dat de studerende uitwonend is; o een bewijs waaruit blijkt dat de studerende is ingeschreven aan de onderwijsinstelling.

Let op! Het is van belang dat een aanvraag voor een tegemoetkoming in de schoolkosten uit hoofde van de Wet tegemoetkoming onderwijs bijdrage en schoolkosten zo spoedig mogelijk wordt ingediend bij de Informatie Beheer Groep. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar via de onderwijsinstelling waaraan uw zoon of dochter is ingeschreven of via het volgende internetadres:
www.ib-groep.nl.

Aanvraagformulieren om voor het studiejaar 2003-2004 in aanmerking te komen voor een toelage zijn verkrijgbaar bij de afdeling burgerzaken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R.A. Lanting, tel. 0562-452729.

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingekomen:

reguliere bouwvergunning:
o J.R. Witting, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Dennenlaan 24 (ingekomen 12 juni 2003).
o G.C. Beerda, voor het tijdelijk plaatsen van een recreatiewoning op het perceel Duinkersoord 44 (ingekomen 12 juni 2003).

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:
o R.A.J. Sjerp, voor het slopen van een bestaande kapvorm van een recreatiewoning op het perceel Vliepark 19 (ingekomen 12 juni 2003), o G.C. Beerda, voor het slopen van een recreatiewoning op het perceel Duinkersoord 44 (ingekomen 12 juni 2003)

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 17 juni 2003 een huisvestingsvergunning hebben verleend aan mevrouw C.M. Zeevenhooven voor het permanent bewonen van de woning Blinkerd 4 te Vlieland. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken een gemotiveerd bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland.

Oost-Vlieland, 21 juni 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

Kapvergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning af te geven aan:

A. de Wit-Bakker, Kerkplein 10 te Vlieland, ten behoeve van het kappen van:

o 1 Es aan het perceel Dorpsstraat 141;

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na publicatie van het voornemen tot vergunningverlenen zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Informatie betreffende bovengenoemde aanvraag om een kapvergunning kan desgewenst worden verkregen op de gemeentesecretarie.

Afwezigheid verschillende afdelingen gemeente
Op vrijdag 27 juni a.s. zijn gemeentewerken alsmede de afdeling Ruimtelijke Ordening, Brandpreventie, Milieu en Bouw- en woningtoezicht niet aanwezig vanwege de jaarlijkse uitwisseling met de afdeling Openbare Werken van Terschelling.

OPENBARE VERGADERING
Dienst SoZaWe
Agenda voor de openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân op woensdag 25 juni 2003 om 10.00 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis te Vlieland, Dorpsstraat 127.

1.Opening.

2.Ingekomen stukken en mededelingen.

3.Verslag vergadering 22 april 2003.

4.Sociaal Jaarverslag 2002.

5.Notitie financiële ondersteuning van langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief ("langdurigheids-toeslag").
6.Rondvraag.

7.Sluiting.

De voorzitter, W. van der Meulen

De stukken liggen vanaf de dag na deze publicatie tot woensdag 25 juni 2003 tijdens openingstijden ter inzage op het directiesecretariaat van de Dienst, Harlingerweg 18 te Franeker en op de gemeentehuizen van het Bildt, Harlingen, Menaldumadeel en Vlieland.