Gemeente Woudenberg


Ondertekening rampenbestrijdingsplannen

WOUDENBERG, 24 juni 2003 Burgemeester mr. A.B.L. de Jonge van de gemeente Woudenberg ondertekent op woensdag 25 juni 2003 de rampenbestrijdingsplannen van de firmas Van Appeldoorn Logistics en Primagaz in Woudenberg. In de rampenbestrijdingsplannen zijn de taken, bevoegdheden en processen geregeld van de diverse overheden, hulpdiensten en organisaties die bij de bestrijding van een calamiteit zijn betrokken.

De regionale brandweer heeft twee jaar geleden een zogenoemde risico-inventarisatie gehouden. Het resultaat van deze inventarisatie was, dat in Woudenberg voor de bedrijven Van Appeldoorn Logistics en Primagaz, gevestigd op het bedrijventerrein Parallelweg, een rampenbestrijdingsplan moest worden opgesteld. Het rampenbestrijdingsplan is de meest uitgebreide en uitgewerkte beschrijving van de taken, bevoegdheden en processen van overheden, hulpdiensten en organisaties in het onverhoopte geval van een calamiteit.

De beide rampenbestrijdingsplannen zijn door de regionale brandweer in samenwerking met de firmas Van Appeldoorn en Primagaz opgesteld. De burgemeester van Woudenberg ondertekent de rampenbestrijdingsplannen.