Eneco

ENECO Energie lanceert 500 miljoen euro kredietfaciliteit

Op vrijdag 13 juni 2003 heeft ENECO Energie een kredietfaciliteit gelanceerd, waarvoor ABN AMRO als syndicaatsleider en arrangeur is aangesteld.

De kredietfaciliteit zal hoofdzakelijk worden gebruikt als back-up voor het bestaande "commercial paper programma", maar kan ook voor algemene bedrijfsdoeleinden worden aangewend. Een presentatie aan mogelijk deelnemende banken is gepland op woensdag 25 juni a.s. op het hoofdkantoor van ENECO Energie te Rotterdam. Deze kredietfaciliteit volgt op de recent met succes geplaatste obligatielening van 700 miljoen euro, waarmee onder andere de acquisitie van REMU is betaald.

ENECO Energie is in grootte het derde energiebedrijf in Nederland. Alle aandelen worden gehouden door Nederlandse gemeenten. ENECO is actief in verschillende delen van de waardeketen: handel, distributie en levering aan eindgebruikers. De onderneming heeft elektriciteits- en gasnetten in eigendom in grote delen van de provincies Zuid-Holland en Utrecht en in delen van Noord-Holland, Friesland en Limburg. Levering van energie vindt plaats in geheel Nederland.

Per 1 januari 2003 heeft ENECO het energiebedrijf REMU N.V. overgenomen, dat in grootte het vierde energiebedrijf in Nederland was en vooral actief was op de zakelijke en consumentenmarkt in de provincie Utrecht. Deze acquisitie heeft geresulteerd in een onderneming met 2 miljoen klanten, een marktaandeel van ongeveer 27% voor elektriciteit en gas en een omzet van meer dan 3 miljard euro.

ENECO heeft een "credit rating" van Standard & Poor's van A+/stable/A-1