Ingezonden persbericht

Project KunstConcept.nl sinds een week online

Kunstenaars gezocht

OOSTERWOLDE, 20030625 -- Project KunstConcept.nl biedt professionele alles in één webhosting en is op zoek naar kunstenaars die zich aan willen sluiten. Dit project is een initiatief van Carla van den Berg uit Oosterwolde, eigenaresse van CathDesign.nl


Carla is op het idee van KunstConcept gekomen toen zij begin van dit jaar op zoek was naar informatie van galeries en kunstenaars in het noorden van het land en tot de ontdekking kwam dat veel kunstenaars, en zelfs ook galeries, zichzelf òf heel slecht presenteerden òf helemaal geen website hadden (of eentje die onvindbaar was). Websites worden niet onderhouden of zitten technisch zo beroerd in elkaar dat ze nauwelijks toegankelijk zijn. Om verdrietig van te worden..

Zij dacht na over een professionele, toegankelijke presentatiemogelijkheid met een zo laag mogelijke drempel en denkt daar met de opzet van KunstConcept aardig in te zijn geslaagd. Op zich is het idee van een online expositieruimte natuurlijk niet nieuw, maar Carla hoopt de hare er te laten uitspringen door de uitgebreide service en de extra's die zij te bieden heeft. Zo is zij momenteel bijvoorbeeld ook in onderhandeling met een bedrijf wat reproducties van kunstwerken verzorgt en hoopt 'haar' kunstenaars binnenkort een reductie aan te kunnen bieden.

Carla vindt het leuk om concepten te bedenken en vorm te geven. Neem de digikaarten, mensen krijgen graag iets voor niets. En in dit geval is dat ook zo, ze kunnen gratis unieke kunstkaarten downloaden, uitprinten en versturen, en zo zien mensen jouw werk, jouw naam en jouw url, maar tegelijkertijd maakt elke uitgeprinte en verzonden kaart ook reclame voor KunstConcept en dus ook een beetje voor alle aangesloten kunstenaars.



Ingezonden persbericht