Ingezonden persbericht

25 juni 2003 www.fcdf.com

Friesland Coberco Dairy Foods
Totale inschrijving op obligatielening 125 miljoen euro
Beleggers hebben voor een bedrag van in totaal 125 miljoen euro ingeschreven op de Friesland Coberco Dairy Foods perpetuele cumulatieve achtergestelde obligatielening.

In mei 2003 was al voor 85 miljoen euro ingeschreven op de obligatielening. Gedurende de heropende inschrijving van 18 juni tot en met 23 juni is nog eens voor een bedrag van 40 miljoen euro ingeschreven. De coupon bedraagt 7,125 procent. De perpetuele obligaties worden uitgegeven in stukken van nominaal 100 euro en wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam. Met de opbrengst van de obligatielening zal Friesland Coberco kortlopende schulden aflossen. De obligatielening verbetert de balans van de onderneming omdat een dergelijke lening tot het aansprakelijk vermogen wordt gerekend.

Exemplaren van het prospectus zijn verkrijbaar bij Rabo Securities NV, Amstelplein 1, 1096 HA Amsterdam, tel. 020 4604883. Friesland Coberco Dairy Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West- Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Coberco sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,7 miljard euro. In totaal zijn 16.800 medewerkers in dienst van wie 11.200 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Appelsientje, Bonnet, Chocomel, CoolBest, Completa, Debic, DubbelFrisss, Dutch Lady, Extran, Frico, Frisocare, Foremost, Friesche Vlag, Frisian Flag, Fristi, Milli, Peak, Pöttyös Túró Rudi, Rainbow, Taksi en Yo-Most.