CLINICLOWNS NEDERLAND


Jarige CliniClowns op zomers thuisbezoek bij 111 zieke kinderen

Nog even...en het is zomer. De meeste kinderen gaan genieten van een heerlijke vakantie. Maar hoe beleven zieke kinderen die aan huis gebonden zijn deze zomerperiode?
Vanwege de 11e verjaardag van CliniClowns Nederland verrassen de CliniClowns in de zomermaanden juli en augustus 111 zieke kinderen door het hele land met een bezoek aan huis. Na een succesvolle Decemberactie in 2002 organiseert CliniClowns Nederland voor de tweede maal een dergelijke thuisactie in samenwerking met AVRO's Arbeidsvitaminen 3FM. Met de Zomeractie brengen de CliniClowns langdurig zieke kinderen de zon in huis en daarmee een onvergetelijk vakantiegevoel.

De CliniClowns Zomeractie 2003 is een onderdeel van het 11-jarig bestaan van Stichting CliniClowns Nederland. Waar iedereen denkt dat een organisatie zijn 10-jarig jubileum viert, beginnen de festiviteiten voor CliniClowns Nederland op het moment dat ze 11 jaar bestaat. 11 is het narrengetal en bij zo'n getal voelt CliniClowns Nederland zich erg thuis. Alle reden voor een jaar lang feest en extra afleiding en plezier voor kinderen die het moeilijk hebben. Tijdens de Decemberactie 2002 bezochten de CliniClowns al 150 langdurig zieke kinderen thuis. Een groot succes. Afleiding en plezier blijken ook hier op zijn plaats. Vandaar dat een herhaling van de thuisactie door CliniClowns Nederland en AVRO's Arbeidsvitaminen 3FM in dit speciale jaar niet uit kon blijven.

Vanaf 10 juni tot en met 4 juli besteedt AVRO's Arbeidsvitaminen op 3FM aandacht aan de CliniClowns Zomeractie. DJ Gerard Ekdom roept zijn luisteraars op om zieke kinderen in hun omgeving aan te melden, zodat deze kinderen in aanmerking komen voor een thuisbezoek van de CliniClowns. Bovendien maken de kinderen kans op het bijwonen van een Arbeidsvitaminen uitzending (tijdens de CliniClowns actieweek van 30 juni t/m 4 juli) en een ontmoeting met zijn of haar idool. De aanmelding voor een thuisbezoek kan via het speciale inschrijfformulier op www.cliniclowns.nl. De thuisbezoeken vinden plaats in de periode van 30 juni 2003 tot en met 27 augustus 2003.

CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zo veel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen door heel Nederland. Daarnaast verblijven er veel kinderen met een ziekte, trauma of handicap in andere zorginstellingen of thuis ook hen wil CliniClowns Nederland momenten van gezonde afleiding bieden.