Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Verdachte poging doodslag aangehouden

(Zie persberichten district Eemland zuid d.d. 24-06-03:Poging doodslag)
HOOGLAND / AMERSFOORT De verdachte die op maandag 23 juni op een politieman inreed, is op dinsdag 24 juni aangehouden voor poging doodslag.

Rond 07.30 uur werd door de politie gepoogd de verdachte, een 34-jarige man uit Hoogland, in een woning in Hoogland aan te houden. In het pand waar de verdachte zou wonen, werd een man aangehouden, maar hij weigerde elke medewerking. Deze verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat het om een 1 jaar jongere broer van de daadwerkelijke verdachte ging. Daarop werd de man in vrijheid gesteld.

Rond 17.05 uur werd de 34-jarige verdachte op het Stadhuisplein in Amersfoort aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.

Fietsendief

AMERSFOORT Op dinsdag 24 juni werd een jongen aangehouden voor poging diefstal.

Rond 23.50 uur zag een getuige dat drie jongens het hekwerk rond een fietsenstalling aan de Bisschopsweg hadden kapot geknipt. Eén van de verdachten klom naar binnen en probeerde een fiets aan zijn maatjes buiten het hek te geven. De getuige kon dat voorkomen en slaagde erin de verdachte die zich binnen de hekken bevond aan te houden. De andere twee gingen er vandoor. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, werd even later aan de politie overgedragen. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Motorrijder onderuit

LEUSDEN Op dinsdag 24 juni is een motorrijder bij een ongeval gewond geraakt.

Rond 21.50 uur reed een 43-jarige motorrijder uit Eemnes over de Kolonel H. L. van Roijenweg. Door nog onbekende oorzaak ging hij in de bocht onderuit en belandde in de struiken. Hij moest door de brandweer uit de struiken worden geknipt en is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Dierenmishandeling

AMERSFOORT Op maandag 23 juni is een man aangehouden op verdenking van dierenmishandeling.

Rond 20.15 uur zag en getuige dat een man in een weiland aan de Middelhoefseweg bij een pony stond. Zij zag dat de man aan de staart van het dier zat. Eerder die dag had de getuige gehoord dat een man die aan hetzelfde signalement voldeed, op zaterdag 21 juni in de avonduren een paard in een weiland aan de Twentseweg had mishandeld. De getuige vertelde dit aan andere omstanders, waarop zij de man aanhielden.

De verdachte, een 64-jarige man uit Soest, werd even later overgedragen aan de politie. Hij is naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Het paard in het weiland aan de Twentseweg is door een dierenarts onderzocht. Daarbij bleek dat het dier verwondingen in de schaamstreek had. Door de politie is een onderzoek ingesteld.