Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Fietser tegen vrachtwagen

MAARSSEN- Dinsdag vond op de Maarssenbroeksedijk een aanrijding plaats. Een 18-jarige fietser uit Breukelen reed rond 14.30 uur over het fietspad van de Maarssenbroeksedijk. Ter hoogte van nummer 65 wilde de fietser vlak voor een vrachtwagen langsrijden. Dit lukte niet waardoor de 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwkoop tegen de fietser aanreed. De fietser liep als gevolg van het ongeval een klaplong op en meerdere schaafwonden. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding fietser met automobilist

MAARSSEN- Dinsdag vond een aanrijding plaats op de Dr. Plesmanlaan. Omstreeks 16.20 uur reed een 13-jarige fietser uit Maarssen over de stoep van de Dr. Plesmanlaan, komende uit de richting Breukelen. Een 32-jarige automobiliste uit Loenen aan de Vecht kwam uit tegengestelde richting aanrijden. Bij de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Dr. Arienslaan sloeg de fietser plotseling rechtsaf om de weg over te steken. Hierdoor ontstond een aanrijding. De jongen liep verwondingen op aan zijn kin en had meerdere schaafwonden.

Rijden onder invloed

MONTFOORT- Dinsdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 35-jarige man uit Montfoort werd omstreeks 01.45 uur aangehouden op de Joh. Poststraat.

Agenten zagen de man rijden en besloten hem te controleren. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek hij 370 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

MIJDRECHT- Op de Hofland werd dinsdag rond 02.50 uur een bestuurder van een auto gecontroleerd. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 240 ug/l. De man kreeg een bekeuring 190 Euro.