Gemeente Woudenberg


Expositie in het gemeentehuis

WOUDENBERG, 25 juni 2003 Van 1 juli tot en met 28 augustus 2003 wordt in het gemeentehuis een expositie gehouden van aquarellen en gemengde technieken van Ali Vos en raku-keramiek van Wilma Hornsveld. De expositie is geopend tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Ali Vos is tien jaar verbonden geweest aan de Stichting Kreatief Educatief in Hoevelaken. Zij gebruikt niet alleen waterverf, maar is ook bedreven in het werken met gemengde technieken. Daarbij staat een goede kleurharmonie centraal. Zij volgde lessen bij onder meer Leo van den Berg uit Baarn. Kees van Aalst uit Alkmaar, Frank Mulder uit Antwerpen en Heleen Vriesendorp uit Bilthoven. De tentoongestelde werken kunnen worden gekocht.

Keramiste Wilma Hornsveld uit Amersfoort heeft al vaker in het gemeentehuis van Woudenberg geëxposeerd. Zij maakt onder andere gebruiksgoed (zoals kommen en schalen). Tijdens de nieuwe expositie toont zij werk dat op de raku-wijze is gestookt. De werkstukken worden in een gasoven opgestookt tot ongeveer 1000 graden. Als de glazuur is gesmolten, worden de gloeiende werkstukken met een tang uit de oven gehaald. De speciaal opgebrachte glazuur gaat craqueleren, waardoor haarscheurtjes ontstaan. Het werkstuk wordt in een vat met brandend materiaal gezet en afgesloten. De rook dringt door in de glazuurscherutjes, waardoor de craquele zichtbaar wordt. Waar geen glazuur zit, blijft een zwarte kleur over. Ook de werken van Wilma Hornsveld zijn te koop.

De expositie is geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. Op maandagavond van 17.30 tot 19.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur.