Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Politieagenten hielden dinsdagavond rond 20.45 uur op het Moreelsepark een 28-jarige Utrechter aan wegens autoinbraak. De agenten zagen de man in een auto zitten met een ingeslagen ruit. Hij was net bezig de autoradio te demonteren. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van het Duitse Dortmund, kwam inmiddels bij zijn auto en kon direct aangifte doen. De inbreker is ingesloten.

Een 25-jarige Utrechter werd woensdagmorgen tegen 04.00 uur aangehouden wegens inbraak in een auto. Agenten waren na een melding van een inbraak in de parkeergarage Paardenveld snel ter plaatse. Zij troffen een opengebroken auto en een ingeslagen ruit van een kantoortje aan en konden even later de 25-jarige verdachte aanhouden. De man verklaarde te hebben ingebroken in een kantoortje in de garage. Hij zit vast voor verhoor.

De politie hield woensdagmorgen rond 04.30 uur een 28-jarige man aan (woonplaats onbekend) wegens inbraak in een pand aan de Van Asch van Wijckskade. Van het pand waren meerdere ruiten vernield. Op basis van het signalement dat een getuige gaf, konden agenten de man aanhouden. De man zit vast voor verhoor.

Twee keer aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige autoverkoper uit Vlaardingen is dinsdag in korte tijd twee keer aangehouden. Eerst werd hij op de Veemarkt aangehouden in verband met oplichting. Toen deze zaak was afgehandeld ging hij terug naar de auto die hij probeerde te verkopen. Deze auto bleek maandag gestolen in Schiedam, waarop de man opnieuw werd aangehouden. Hij verklaarde echter de auto te hebben gekocht en kon alle papieren laten zien. De politie heeft de zaak in onderzoek. Verder werden rond de automarkt 36 bekeuringen geschreven voor onder meer ongeldig kenteken (3x), versleten banden (4), ongeldig rijbewijs (2) en onnodig geluid (3).

Te veel op, rijbewijs kwijt

UTRECHT Een automobilist trok de aandacht door onder meer door rood licht te rijden. De 23-jarige man uit Nieuwegein werd dinsdagavond rond 21.40 uur op de Marnixlaan gecontroleerd en na een eerste alcoholcontrole aangehouden. Op het politiebureau blies hij 585 ug/l, waarop hij direct zijn rijbewijs in moest leveren. Tevens bleek hij meerdere straffen open te hebben staan. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.