Politie Rotterdam-Rijnmond



Ochtenduitgave woensdag 25 juni 2003


HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde dinsdagmorgen rond half elf op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Forelstraat in. Daar bleek een slaapkamer te zijn ingericht als hennepkwekerij. In totaal werden er 120 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur aangetroffen, in beslag genomen en daarna vernietigd. Tevens werd de elektriciteitsvoorziening afgesloten. Tegen de 39-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

VROUW ERNSTIG MISHANDELD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag werd in een woning in de Goereesestraat de 24-jarige bewoonster zwaar mishandeld door haar 24-jarige ex-partner. Samen met twee andere mannen was deze naar de woning gekomen, waar op dat moment de bewoonster verbleef met haar nieuwe vriend. Beiden werden bedreigd met een vuurwapen en kregen vervolgens rake klappen. De 24-jarige vrouw liep daarbij een gebroken elleboog, zware hersenschudding en diverse kneuzingen aan haar gezicht, rug en heupen op en werd door GGD-personeel naar een ziekenhuis vervoerd. De nieuwe partner van het slachtoffer zag kans uit de woning te komen en vluchtte. De recherche van het district Zuid is een onderzoek naar de daders van de zware mishandeling gestart.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd dinsdagmorgen door politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld in een woning in de De Blecourtstraat. In een slaapkamer van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen en vervolgens ontmanteld. Daarbij werden ruim 100 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. De 32-jarige bewoonster werd op grond van de Opiumwet aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal werd zij in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

TWEE JONGENS BEROOFD VAN MOUNTAINBIKES
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag even na half vier werden op het Bentinckplein twee jongens, 13 en 15 jaar, uit Rotterdam door twee mannen van rond de twintig jaar beroofd van hun dure mountainbikes. De beide slachtoffers werden door de beide mannen eerst aangesproken, daarna van hun fietsen geplukt, waarna het tweetal er op de mountainbikes snel vandoor ging.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg stelde dinsdagmorgen, naar aanleiding van water- en stankoverlast, een onderzoek in een woning in de Van 't Hoffstraat in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 207 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd.
Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde dinsdagmorgen een onderzoek in een woning in de Anthonetta Kuijlstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 750 hennepplanten, 1950 hennepstekken, 5,5 kilo gedroogde hennep en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco sloot de elektriciteitsvoorziening af in verband met brandgevaar. Tegen de 43 jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd, op grond van de Opiumwet, proces-verbaal opgemaakt.

BEJAARDE FIETSER ZEER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING TEGEN DE TRAM

SCHIEDAM - Dinsdagmorgen even na half elf ontstond op de Zwaluwlaan een aanrijding tussen een 86-jarige Schiedammer op de fiets en een daar rijdende tram. Ondanks het feit dat de trambestuurder zijn waarschuwingsbel liet rinkelen stak de fietser over en werd vervolgens door de tram geschept. Het slachtoffer, dat ter plaatse door personeel van de GGD en Medische Urgentiehelikopter aan ernstig opgelopen hoofdletsel werd gestabiliseerd, werd vervolgens met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

SCHOLIER VOORKOMT ERNSTIG LETSEL DOOR SNEL WEG TE DUIKEN NA AANRIJDING

TUSSEN BUS EN KRAANWAGEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmorgen rond kwart voor negen ontstond op de Albert Schweitzerlaan een aanrijding tussen een lijnbus en een daar staande kraanwagen. Tijdens het wegrijden zag de buschauffeur het contragewicht van de kraan over het hoofd. Op de plaats aan de rechtervoorzijde, waar de bus het contragewicht raakte, zat op dat moment een dertienjarige scholier uit Krimpen aan den IJssel. Door razendsnel weg te duiken voorkwam de jongen ernstig letsel. Nu kreeg hij slechts wat glassplinters op zijn armen en zijn gezicht en liep wat pijnlijke ribben op. Personeel van de GGD behandelde hem ter plaatse.

Avonduitgave dinsdag 24 juni 2003

* GROTE BRAND IN PANDEN
RIDDERKERK - Dinsdagmorgen omstreeks vier uur ontstond, vermoedelijk door brandstichting, brand in een garagebedrijf in de Keurmeesterstraat. In een naastgelegen pand ontploften door de ontstane hitte vermoedelijk enkele gasflessen, waardoor ook in dit pand brand ontstond. Enkele andere panden liepen aanzienlijke water- en rookschade op. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste beide vuren en gaf omstreeks zeven uur het sein 'brand meester'.
De Technische Recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmorgen omstreeks half acht op de Beijerlandselaan een 30-jarige man uit Rhoon aan. Hij had eerder op de morgen een 26-jarige man uit Hellevoetsluis van zijn geld beroofd en kort daarna geprobeerd een vrouw (identiteit nog onbekend) te beroven.
Het 26-jarige slachtoffer zat in zijn auto, toen de berover op zijn raam tikte en onder bedreiging van een vuurwapen geld eiste. Met 50 euro nam de berover de benen waarna hij even later de vrouw, die stond te pinnen, trachtte te beroven. De vrouw verzette zich echter, waarop surveillerende politiemensen de dader konden aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - Maandagmiddag deed een 64-jarige Rotterdammer aangifte van een overval in zijn woning aan de Pimpernelstraat. Het slachtoffer werd zondagavond tussen vijf en zes uur in zijn woning overvallen door een nog onbekende man en vrouw. De overvallers knevelden het slachtoffer en sloegen hem meerdere malen. Nadat het slachtoffer zijn pincode had gegeven verlieten de overvallers de woning. Het slachtoffer in hulpeloze toestand achterlatend. De man wist vervolgens op eigen kracht naar een ziekenhuis te gaan en deed vervolgens aangifte. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar deze overval.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Dinsdagochtend werden door personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) op diverse locaties in Rotterdam snelheidscontroles gehouden. Op de Maasboulevard passeerden 1530 auto's tussen zeven uur en kwart over negen de controlepost en reden er 41 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u waar 50 was toegestaan.
Op de Westzeedijk werd tussen zeven uur en half negen gecontroleerd. Van de 830 passerende automobilisten hielden 20 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/u.
Van kwart voor acht tot kwart voor tien werd er op de Statenweg gecontroleerd. Van de 1272 passanten reden er 38 te hard. De hoogste snelheid die gemeten werd bedroeg 81 km/u waar 50 km was toegestaan. Tussen half negen en tien uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Tjalklaan. Er passeerden 1400 automobilisten. Er werden 108 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.


* NEPVUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Dinsdagochtend stelde politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek in een woning aan de Soldanellestraat in. In de woning werd apparatuur van een reeds ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werden eveneens drie nepvuurwapens aangetroffen. Zowel de apparatuur als de nepvuurwapens werden in beslag genomen.
De 23-jarige bewoner werd in de woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.