Korps: Utrecht, 25-06-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.00 uur

Benauwde momenten op spoorwegovergang

BAARN Op dinsdag 24 juni heeft een automobiliste enkele zeer benauwde momenten meegemaakt.

Rond 15.05 uur stond een automobiliste uit Baarn (leeftijd onbekend) met haar kind op de achterbank te wachten voor de gesloten spoorwegbomen aan de Torenlaan. Achter haar stond een politiewagen. Toen de spoorwegbomen omhoog gingen, trok de automobiliste op, maar toen zij op de spoorwegovergang opreed, begonnen de rode spoorwegoverganglichten weer te knipperen. De vrouw stopte op de spoorwegovergang, waarna de spoorwegbomen zich sloten.

Zij probeerde door te manoeuvreren, zich tussen de rails en de spoorwegbomen op te stellen, maar bleef toch gedeeltelijk op de rails staan. De politieman die het voor zich zag gebeuren, is direct uit zijn auto gesprongen. Hij hield in de gaten of de trein nog niet naderde en gaf tussentijds de automobiliste aanwijzingen hoe zij moest sturen om de auto daadwerkelijk tussen de spoorwegbomen en de rails te kunnen zetten. Gelukkig lukte dit en nog geen twintig seconden later raasde de trein over de spoorwegovergang.

De bestuurster en haar kind konden vervolgens ongeschonden en wel hun weg voortzetten. Wel kreeg de bestuurster nog het advies van de politieman om nooit meer op een spoorwegovergang te stoppen, ook niet als de rode lichten beginnen te knipperen wanneer je je op de overgang bevindt.

Uitgebreide verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op dinsdag 24 juni op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

De controles vonden overdag plaats en werden uitgevoerd op de Birkstraat, De Schans en de A. P. Hilhorstweg. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor niet kunnen tonen van bromfietsverzekeringsbewijs (1), bromfiets opgevoerd (4), te snel rijden met bromfiets (5), slechte remmen bromfiets (1), niet dragen autogordel (4), parkeren bij parkeerverbod (11), niet handenvrij bellen (1), niet tonen rijbewijs (3) en rijden in strijd met geslotenverklaring (1).

Fietsster gewond

BAARN Op dinsdag 24 juni raakte een fietsster gewond bij een aanrijding.

Rond 14.05 uur had een 61-jarige automobilist uit Eemnes zijn auto geparkeerd op de Teding van Berkhoutstraat. Hij opende zijn portier om uit de auto te stappen, maar hij werd op dat moment net gepasseerd door een 71-jarige fietsster uit Baarn. De vrouw schampte het portier en kwam ten val. Zij werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Baarn gebracht.