Ingezonden persbericht

Nijmegen heeft primeur: Parkeren met je 'spaarkaart'

In Nijmegen kunnen houders van een CITYChip, een veelzijdige spaar- en betaalkaart voor Nijmegen, hun parkeergeld voortaan betalen met Cities. Zo heten de spaarpunten op de CITYChip. Uniek in Nederland en in Europa, parkeren met een spaarkaart.


De CITYChip is precies een jaar verkrijgbaar in Nijmegen. Kaarthouders sparen gratis Cities bij al hun aankopen bij meer dan 100 aangesloten winkels, bedrijven en instellingen. McDonald's, Texaco, AktieSport, Betuwe-Express en Toerkoop Reisburo's behoren tot deze deelnemers. Met de gespaarde Cities kunnen bij diezelfde deelnemers aankopen worden gedaan. De Cities vertegenwoordigen dan een waarde in geld (100 Cities komen overeen met ¤ 1,-).

Vanaf nu kan men dus met de gespaarde Cities ook betalen bij alle gemeentelijke parkeervoorzieningen in Nijmegen (zowel op straat als in de garages). Betaling met een CITYChip gaat precies zo in zijn werk als betaling met een (prepaid) ChipKnip.

De gemeente Nijmegen voerde in 2002 het elektronisch parkeren in om betalingen met contant geld terug te dringen. Bij de invoering van het elektronisch parkeren werden gemeenten en banken door een kabinetsbesluit verplicht een 'niet rekening gebonden' kaart in te stellen als betaalmiddel. Dat is de prepaid ChipKnip die verkrijgbaar is bij ongeveer 25 voorverkoopadressen.

Aan de prepaid ChipKnip kleeft echter wel een aantal nadelen. Per kaart moet ¤ 2,50 worden betaald en de kaart is niet oplaadbaar. De CITYChip is wel oplaadbaar. Bij alle deelnemers kan de kaart met een tegoed worden opgeladen. Dit opladen is, net als het gebruik en de aanschaf van de kaart, gratis.

De verwachting is dat de CITYChip door veel kaarthouders gebruikt zal worden als parkeerkaart. Daarnaast blijft de CITYChip een loyaltyprogramma dat als doel heeft om (binnen-)steden aantrekkelijker te maken voor inwoners uit de stad en uit de regio. Op www.citychip.nl staat meer informatie over het programma en kunnen bezoekers een gratis CITYChip aanvragen.