Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(BR>

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top

Datum: 24 juni 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 juni 2003


Elburg- Verkeersongeval met letsel

Op dinsdag 24 juni kwam er een melding binnen dat er een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden aan de Vackenordestraat in Elburg. Ter plekke betrof het een aanrijding tussen een 17- jarige scooterrijder uit 't Harde en een 36- jarige automobiliste uit Elburg. De scooterrijder reed over de Lange Wijden en de automobiliste reed op de Vackenordestraat. Bij de kruising verleende de scooterrijder geen voorrang aan de automobiliste en dit resulteerde in een botsing tussen beiden. De scooterrijder klaagde over pijn in hand en been.


Harderwijk- Diefstal uit auto

Een 50- jarige vrouw uit Harderwijk deed dinsdag 24 juni aangifte van diefstal uit haar auto, welke geparkeerd stond aan de Deventerweg in Harderwijk. De diefstal moet zijn gepleegd tussen 23 juni 22.00 uur en 24 juni 10.00 uur. De daders hebben een slot geforceerd en zijn zo de auto weten binnen te komen. Uit de auto is een autoradio ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.


Hierden- Diefstal uit bedrijf

Een 35- jarige man uit Hierden deed dinsdag aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. De diefstal moet zijn gepleegd in de nacht van 23 op 24 juni. De daders zijn vermoedelijk via een raam aan de achterzijde het pand binnen gekomen. Bij binnenkomst zijn de daders op zoek gegaan naar geld dat in de kassalades zou liggen. Helaas voor de daders waren de kassalades de vorige avond geleegd en hadden ze dus geen buit.


Harderwijk- Vernieling auto

Een 44- jarige vrouw uit Harderwijk deed dinsdag 24 juni aangifte van vernieling van haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Wouter van Damstraat in Harderwijk. De vernieling moet tussen maandag 23 juni 19.00 uur en dinsdag 24 juni 08.00 uur hebben plaatsgevonden. In een tweetal portieren zitten diepe krassen aangebracht met een scherp voorwerp. De antenne van de auto is volledig verbogen. Het totale schadebedrag is onbekend.


Heerde-verkeersongeval met letsel

En 47 jarige vrouw uit Heerde is op 24 juni gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stationsstraat. Ze fietste over de Stationsstraat (voorrangsweg) en wilde linksaf slaan de Soerelsweg in. Hierbij kreeg ze geen voorrang van een van links uit de Soerelseweg komende 55-jarige autobestuurder uit Heerde. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep een hoofdwond op. Ze is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De auto en fiets raakten licht beschadigt.


Putten-diefstal uit woning
Een 51-jarige vrouw uit Putten deed aangifte van inbraak in haar woning aan de Vervoornstraat. Feit is gebeurd in de nacht van zondag op maandag 23 juni. De daders kwamen binnen door een raam te forceren en vervolgens naar binnen te klimmen. Weggenomen is een mobiele telefoon.
Schadebedrag is niet bekend.



Putten- Diefstal uit woning

Een 80- jarige vrouw uit Putten deed dinsdag 24 juni aangifte van diefstal uit haar woning aan de Brinkstraat in Putten. Dinsdagochtend tussen 09.45 en 10.15 kwam er een man binnenlopen en knoopte een gesprek met haar aan. Toen de man vervolgens weg ging en de vrouw boodschappen wilde doen merkte zij dat haar portemonnee weg was. Even later zag ze de man met wie ze een gesprek had achter het huis lopen samen met een andere man. Vermoedelijk heeft de kameraad van de man de portemonnee uit de woning ontvreemd terwijl de man met de vrouw aan het praten was.




038-375 10 50 ---- --