Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-06-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.20 u) Woensdag, 25 juni 2003

District Maastricht

Maastricht; bromfietsdieven aangehouden
Een bromfietsbestuurder, met achterop een duopassagier, die op de Kennedybrug in Maastricht op het fietspad tegen het verkeer in reed, trok afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur de aandacht van een motorrijder van de politie. Die wilde daarop het tweetal controleren, echter beide mannen, die de politie in het oog hadden gekregen, stappen pardoes van de bromfiets af en renden er vandoor in de richting van de Sibemaweg. De motorsurveillant van de politie zag toen dat de bromfiets waarop het tweetal had gereden van diefstal afkomstig was (contactslot verbroken). De politie-agent ging het tweetal meteen achterna en wist ze op de Sibemaweg in de kraag te vatten en aan te houden. De gestolen bromfiets (gestolen in de wijk Ceramique) werd in beslag genomen. De verdachten, twee mannen (26/30) zonder vaste woon/verblijfplaats hadden allerlei gereedschap bij zich waaronder ook een slotentrekker maar ook een zogenaamde ploertendoder. De ploertendoder en alle gereedschap werden eveneens in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; gewond bij aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag, omstreeks 15.00 uur vond op de P. Debyelaan in Maastricht een aanrijding plaats. Een autobus, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Maastricht, kwam in botsing met een invalidevoertuig, bestuurd door een 75-jarige man uit Maastrichtg. De bestuurder van het invalidevoertuig raakte tengevolge van de aanrijding gewond. Hij werd met een gebroken rib en een gebroken schouderblad overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar hij werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; bekeuringen
De politie heeft afgelopen dinsdagavond tijdens toezicht in de wijken Malberg, Daalhof en Caberg totaal 20 bekeuringen / processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het zonder helm besturen van een bromfiets, het besturen van een bromfiets terwijl de bestuurder nog geen 16 jaar is, het niet hebben van een bromfietscertificaat tot het rijden op een bromfiets met een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd).
Bij toezicht in en rond de Maastrichtse binnenstad en rond het NS-station in Wijck (ook door het Verkeershandhavingsteam) bekeurde de politie dinsdag totaal 33 personen. De geconstateerde overtredingen varieerden van het zich doelloos ophouden/rondhangen in portieken, het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid tot bumperkleven.