SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


Subsidie Nationaal Modelspoorwegmuseum

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland verstrekt een subsidie van 418.630,- aan het Nationaal Modelspoormuseum in Sneek. De Bestuurscommissie Stedelijke Ontwikkeling van het SNN kende de subsidie donderdag 19 juni toe voor de verhuizing van het museum en voor verbouwing en inrichting van het nieuwe pand.

Het Nationaal Modelspoormuseum verhuist van de Kerkgracht in Sneek naar het historische stationsgebouw in dezelfde plaats. Het stationsgebouw past goed bij het museum. Het is gemakkelijker bereikbaar dan de huidige locatie en ook groter. Op de nieuwe locatie kan de hele collectie van modelspoortreinen getoond worden en het heeft ook de ruimte om evenementen, thematentoonstellingen en lezingen te organiseren. Het museum kan er groeien en de verwachting is ook dat het aantal bezoekers zal toenemen.

Het SNN oordeelde dat het project past binnen het Kompasprogramma en binnen het EPD 2000-2006. Het heeft goede vooruitzichten en levert een belangrijke bijdrage aan de versterking van de toeristische infrastructuur.

Van de subsidie van 418.630,- komt 95.687,- uit EZ/Kompasmiddelen en 322.943,- uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO, Doelstelling 2).

25-06-2003 (03-016)