Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 25-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Weedplantages ontmanteld
URK De politie heeft dinsdagochtend een weedplantage in een bedrijfspand op Urk opgerold. Dit gebeurde dankzij gedegen politie-onderzoek; de bevolking heeft immers aangegeven dat drugsbestrijding prioriteit moet krijgen en daar geeft de politie gehoor aan. In totaal zijn 680 weedplanten in beslag genomen. Deze worden vernietigd. Ook toebehorende kweekapparatuur wordt vernietigd. Een 39-jarige Urker die in het pand aanwezig was, is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.

ALMERE De politie heeft dinsdagmorgen twee weedplantages in Almere Buiten opgerold. Eén plantage bevond zich aan de Maandenweg, daarbij werden ruim 650 planten in beslag genomen en vernietigd. Ook werden er diverse (vuur)wapens aangetroffen in de woning. Daar kon ook een 36-jarige Almeerder worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Hierna werd aan de Isla Margaritaweg ook een weedplantage ontmanteld. Hier konden agenten een 50-jarige Almeerder aanhouden. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau. De aangetroffen planten, ongeveer 450, werden allen vernietigd. In beide woningen bleek de stroom illegaal afgetapt te zijn. De beide meters zijn door de Nuon verwijderd en tevens kunnen de beide Almeerders daarom een vordering tegemoet zien van respectievelijk van 17.000 en 14.000 euro.

Aan de Alkmaargracht werd dinsdagmorgen een weetplantage ontdekt en opgerold. Er werden in totaal ongeveer 500 planten in beslag genomen en vernietigd. Een 33-jarige Almeerder kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waarna hij na verhoor weer heengezonden.

Controle
LELYSTAD Er werd dinsdagmiddag een Easy rider controle gehouden aan De Doelen. Er werden in totaal 20 bromfietsen gecontroleerd, vier keer was er sprake van rijden zonder bromfietscertificaat, twee maal een te hoog vermogen en drie keer niet verzekerd. Ook bleek in een aantal gevallen de technische staat van de brommer niet in orde te zijn.

Gestolen auto terug
LELYSTAD Een 19-jarige koerier uit Putten deed dinsdagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto met daarin een aantal pakketten. De man had zijn wagen aan het Maerlant geparkeerd en zag na bezorging van een aantal pakketten bij terugkomst dat zijn auto verdwenen was. Hij belde vervolgens de politie. Die vond diezelfde ochtend de auto terug bij de Mac Donalds onder aan de A6. Er werd een onderzoek ingesteld, maar er werden geen braaksporen of verdachte aangetroffen. Wel bleek dat er een pakketje verdwenen was. De waarde en de inhoud zijn niet bekend.