Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.40 uur

Pinner afgeleid

RHENEN Een 63-jarige inwoner van Wageningen werd dinsdagmiddag rond 14.45 uur tijdens het pinnen op de Frederik van de Palshof afgeleid door een man en een vrouw. De man dacht dat zijn pas na het pinnen niet teruggegeven werd door de automaat en maakte daarvan meteen melding. In de tussentijd bleek echter voor een groot bedrag te zijn gepind. Een 41-jarige Bennekomse overkwam bijna hetzelfde. Zij vertrouwde de mensen, die in een vreemde taal spraken, echter niet en pinde niet.

Te veel op

VEENENDAAL Omdat zijn rijgedrag daartoe aanleiding gaf, controleerde de politie dinsdagavond rond 23.30 uur een 55-jarige automobilist uit Veenendaal op het Panhuis. Hij bleek met 920 ug/l achter het stuur te zitten en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Bedreiging met vuurwapen?

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een melding van bedreiging met een vuurwapen gingen meerdere politieagenten dinsdag rond 13.15 uur met kogelwerende vesten aan naar een pand aan de Dirk Fockstraat. De melder gaf inmiddels te kennen dat alles weer rustig was en dat van een wapen geen sprake was. De politie heeft in de woning gekeken, maar trof geen wapen aan. Twee mannen, een 27-jarige inwoner van Leersum en een 24-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, zijn meegegaan naar het politiebureau voor een verklaring.