Gemeente Maastricht

Wonen en leven in Malberg? Bewoners maken wensen kenbaar!

De gemeente Maastricht, de woningstichtingen Servatius en Woonpunt en AM Wonen (Amstelland) hebben een buurtontwikkelingsplan voor Malberg gemaakt met de naam Manjefiek Malberg. Binnen nu en vijftien jaar wordt een deel van de buurt vernieuwd. De bedoeling is dat Malberg ook in de toekomst een prettige en veilige buurt blijft met goede voorzieningen, waar mensen met verschillende leefculturen in goede harmonie naast en met elkaar kunnen wonen. Om dat te realiseren is het belangrijk dat de wensen van de bewoners een rol spelen bij het maken van nieuwe plannen. Zij zijn de grootste deskundigen als het gaat om de leefbaarheid van de eigen buurt. Het woonwensenonderzoek moet de opvattingen van de bewoners goed en duidelijk in kaart brengen.

Vragenlijst
Iedereen heeft zijn eigen visie op de kwaliteit van de eigen woning en de straat of buurt waar hij/zij woont. En welke voorzieningen (winkels, scholen, gezondheidszorg, sport- en spelmogelijkheden, groen, busverbindingen, parkeren, etc.) daar belangrijk bij zijn. In het woonwensenonderzoek krijgen alle bewoners van Malberg een vragenlijst toegestuurd, waarin zij hun ideeën en wensen kunnen opschrijven. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij immers waardevolle informatie verstrekken. De gegevens die het onderzoek oplevert worden gebruikt bij het opstellen van de nieuwe plannen. Denk dan aan de indeling van toekomstige nieuwbouwwoningen (hoe maak je die geschikt voor jongeren/ouderen kleine en grote gezinnen), maar ook de inrichting van straten en pleinen (parkeren, spelen, groen, hondenuitlaatgebieden) en andere zaken die Malberg als woonbuurt aantrekkelijk maken.

Prijzen
Alle inwoners van Malberg krijgen een vragenlijst thuis in de brievenbus bezorgd. De gemeente, Servatius, Woonpunt en AM Wonen hopen dat zoveel mogelijk `Mallebergers' de moeite nemen om de lijsten in te vullen.
Om het invullen nog aantrekkelijker en ook een beetje spannend te maken, worden er leuke prijzen verloot onder de inzenders. Alle Malbergers die de vragenlijst binnen twee weken ingevuld terugsturen, maken kans op één van de 12 prijzen: een bezoek voor 2 personen aan de musical De 3 Musketiers in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Het vervoer is hierbij inbegrepen.
Dat betekent dus twee vliegen in één klap: en actief meewerken aan een mooie toekomst van de eigen buurt en ook nog een rondje `D'Artagnan'!

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Informatiewinkel Manjefiek Malberg, Malbergplein 19A, telefoon: 043 - 323 35 47 of op de website www.manjefiekmalberg.nl