Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Dinsdag 24-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 25-jun-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---


ACTIE OP BOKKINGSHANG



DEVENTER - Dinsdagavond vanaf 23.00 uur werd er een actie gehouden op de Bokkingshang. Naar aanleiding van recente uitspraken van de Raad van State werd gecontroleerd op vrouwen die in afwachting van een beslissing over hun aanvraag van een vergunning tot verblijf aan het werk zijn. Volgens de uitspraken kunnen deze vrouwen in afwachting van de beslissing wel in Nederland verblijven, maar mogen zij niet werken. In totaal werden 15 vrouwen in leeftijd variërend van 18 tot 30 jaar staande gehouden. Elf van hen hebben de Bulgaarse nationaliteit, twee de Poolse, één de Roemeense en één de Litouwse. Allen zijn ingesloten en in vreemdelingenbewaring gesteld. Doel van de in vreemdelingenbewaring stelling is om over te gaan tot uitzetting van de vrouwen naar het land van herkomst. De actie is echter niet alleen gericht op illegale prostitutie. Alle vrouwen worden namelijk verhoord om te achterhalen of zij mogelijk slachtoffer zijn van mensenhandel. Als dit het geval is worden de vrouwen in de gelegenheid gesteld hiervan aangifte te doen. Bij de actie waren betrokken: de Vreemdelingendiensten van de politieregio's IJsselland en Noord- en Oost Gelderland, het Prostitutie- en mensenhandelteam van de politie IJsselland, de Immigratie- en Naturalisatie Dienst en diverse ondersteunende diensten van de politie IJsselland.

(03-078820)


---


AANHANGWAGENS GESTOLEN



DEVENTER - Van een afgesloten terrein aan de Rubensstraat zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee aanhangwagens met daarop voorraden zand weggenomen. Het toegangshek was verbroken.

(03-078685)


---


MAN STEELT TAS



DEVENTER - Van een 53-jarige vrouw uit Deventer werd dinsdag even voor 17.00 uur de tas weggenomen toen ze aan de balie van een gebouw aan de Hofstraat stond. Omdat er in de tussentijd, maar één ander persoon binnen was geweest moest dit de dief zijn. Een medewerkster is daarop op zoek gegaan naar de man. Ze vond man in de nabijheid en heeft de tas teruggevraagd. De man stond de tas af. Later bleek dat het contante geld uit de portemonnee was gehaald. Verder wordt er niets vermist.

(03-079064)


---


DRONKEN MAN TWEEMAAL AANGEHOUDEN



DEVENTER - Dinsdag rond 13.15 uur werd naast de kerk aan de Broederenstraat een dronken man aangetroffen. Omdat hij niet behandeld wilde worden door het ambulancepersoneel mocht hij doorlopen. Even later werd echter gezien dat hij voorbijgangers in de stad lastig viel. De 37-jarige Deventernaar werd daarop aangehouden voor openbare dronkenschap. Na verhoor werd hij met een bekeuring heengezonden. Woensdagochtend rond 0.45 uur werd dezelfde man aangetroffen voor een pand aan de Rielerweg. Het bleek dat hij daar een vernieling aan ene lamp had gepleegd. Daarop is de man opnieuw aangehouden en voor nader onderzoek en ontnuchtering ingesloten.

(03-079191 en 03-078880)
---


JEUGD ZORGT VOOR OVERLAST IN BRANDTS BUYSPARK



DEVENTER - Dinsdagavond kreeg de politie diverse meldingen van overlast van jeugd in het Brandts Buyspark. De overlast werd met name veroorzaakt door het geluid van scooters. Ter plaatse werd een groep van ongeveer 30 jongeren aangetroffen. De jongeren hadden geen lawaai van muziek en samen werd het afval opgeruimd. Tevens werden de jongenre herinnerd aan de afspraak dat de scooters alleen gestart mogen worden op de weg. Dit beloofden zij te doen. Later op de avond werd één van de scooter van één van de aanwezigen nog gecheckt op het vermogen. Dit bleek te hoog te zijn en de jongen kreeg hiervoor een bekeuring.

(03-079137)


---


Einde


---- --



Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Dinsdag 24-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 25-jun-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891
---



TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING



ZWARTSLUIS - Vier auto's reden omstreeks 20.00 uur allen op de zelfde weghelft van de provinciale weg N331, vanuit richting Hasselt richting Vollenhove achter elkaar. De voorste auto remde voor wat later bleek afvallende lading van een vijfde betrokkene. De twee auto's achter de remmende auto kwamen tijdig tot stilstand of nagenoeg tot stilstand. De laatste echter remde niet of te laat waardoor deze bovenop zijn voorligger botste, deze werd daardoor naar links geduwd de vangrail in, maar niet voordat deze zijn voorligger zijdelings schampte en die op zijn beurt weer tegen zijn voorligger botste. De vier hadden allen zware blikschade. Twee personen raakten gewond. Een 43-jarige man uit Hasselt was 's avonds weer thuis was met pijnstillers en spierverslappers voor zijn nek. Een 52-jarige man uit Zwartsluis werd per ambulance afgevoerd naar Sophia, Zwolle. Hij klaagde over pijn in de nek en buik. Nadat de brandweer de weg weer schoon had en de auto's waren afgesleept werd de weg rond 22:00 uur weer vrijgegeven.
(03-079136)



---


INBRAKEN IN AUTO'S



STAPHORST - Op 24 juni werd van een 36-jarige man een aangifte van diefstal uit auto opgenomen. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan het Russchersland. De autoradio Kenwood werd ontvreemd. Binnengekomen door linker achterraam te forceren.
(03-078687)



STAPHORST - Op 24 juni werd van een 24-jarige vrouw een aangifte van diefstal uit auto opgenomen. Een autoradio CD speler werd weggenomen. De auto stond op parkeerplaats. De diefstal is gepleegd tussen ma 23-06-03 21.30 uur en 24-06-03 05.45 uur.
(03-078688)



STAPHORST - Er werd een inbraak in auto opgenomen van een 23-jarige man uit Staphorst. Zijn auto stond op een parkeerplaats aan Russchersland. Hij mist een radio-cassettespeler en een CD wisselaar twv plm 600, Euro . Verder 2 cd en twee boormachines. Men heeft van de portieren de sloten geforceerd.
(03-078691)



STAPHORST - Er werd een aangifte inbraak in een auto opgenomen van een 36-jarige vrouw uit Staphorst. Een radio van 125 Euro werd weggenomen. Klein ruitje van het rechter achterportier is ingeslagen.
(03-078745)



---


VERDACHTE VERNIELING RUIT AANGEHOUDEN



HASSELT - Omstreeks 23.10 uur kwam er een melding dat er een ruit was vernield bij een bedrijf aan de Buiten de Enkpoort. Een getuige zou de daders gezien hebben. De vernieling was gebeurd om 22:39 uur. Vervolgens werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat drie knapen aan de achterzijde van het pand een ruit (thermopane) van 0,80 x 1,10 cm hadden vernield. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Hasselt bleek tegen de ruit te hebben geschopt. Hij werd aangehouden en ingesloten. Een nader onderzoek wordt ingesteld.
(03-079197)



---


SNELHEIDSCONTROLE



STAPHORST - Op 24 juni werd een snelheidscontrole gehouden aan de Oosterparallelweg te Staphorst. Ongeveer 40 auto's werden gecontroleerd met behulp van de lasergun. Er zijn geen overtredingen geconstateerd boven de 20 km/u. Er werden geen bekeuringen uitgereikt.
(03-079150)



---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --



Persberichten politie Salland
van dinsdag 24-jun-2003 07:00 uur
tot woensdag 25-jun-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---



ONDER INVLOED



RAALTE - Een 52-jarige bromfietser uit Raalte, werd dinsdagavond op de Verheydenstraat bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 515 ug./l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 5 uren.


---



BEKEURINGEN BIJ VERKEERSCONTROLES



RAALTE - Bij verschillende verkeersveiligheidscontroles in de gemeente werden dinsdag bekeuringen uitgeschreven voor o.a.: Het niet dragen van een autogordel (14x); geen geldige APK; inhalen op verdrijvingsvlak (1X); overschrijding maximum snelheid (2); niet handsfree bellen (3x); parkeren op de stoep (2x).
---



Een 26-jarige autobestuurder uit Zwolle kreeg een proces-verbaal omdat hij op de Raalterweg inhaalde bij een dubbele doorgetrokken streep op de rijbaan; op de Holterweg 40 kilometer te snel reed; op de Heetensenweg zodanig inhaalde dat een autobus moest uitwijken en dat hij op de Nieuwe Deventerweg inhaalde op een verdrijvingsvlak (bij kruising).


---



SCHUUR UITGEBRAND



WIJHE - Dinsdag, aan het begin van de avond, brandde aan de Withuisweg een schuur volledig uit. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een verhitte gazonmaaier, die na gebruik in de schuur werd gezet. Door de brand ontstond een zodanige warmte- en rookontwikkeling dat het treinverkeer tussen Zwolle en Deventer enige tijd gestremd is geweest. Uit de brandende schuur werden door de bewoner bij ontdekking van de brand eerst enkele gestalde paarden gehaald. Daarna informeerde hij de brandweer via 1-1-2. Door de brand gingen o.a. een hoeveelheid hooi, twee bromscooters en attributen voor de paardensport in vlammen op. Woensdagmorgenvroeg rukte de brandweer opnieuw uit naar deze schuur omdat het vuur weer oplaaide . De omvang van het schadebedrag is op dit moment nog niet bekend.


---



---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Dinsdag 24-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 25-jun-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---


GETUIGENOPROEP



OMMMEN - Op donderdag 19 juni is een 43-jarige vrouw uit Ommen op de Hammerweg omver gereden door een fietser. De vrouw wilde met haar fiets de oprit bij Uilenbroek op rijden. Op dat moment kwam over het voetpad een fietser, die haar omver reed. Hierdoor kwam ze ten val en de fiets raakte beschadigd. De andere partij vroeg in kort of het goed ging en ging er daarna meteen vandoor. De vrouw liep enkele verwondingen op. De man was tussen de 40 en 50 jaar, had grijs haar met grijze baard, een tenger postuur, was vrij lang en sprak Nederlands. Wellicht zijn er getuigen geweest of wet iemand wie deze man is. Men wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

(03-079024)


---


AUTOMOBILIST RIJDT BOOM DOORMIDDEN



GRAMSBERGEN - Gistermiddag is een 19-jarige automobilist uit Raalte met zijn auto op de N34 tegen een boom gereden. Nabij de invoegstrook van de afslag Gramsbergen is de man van de weg geraakt en tegen een boom gebotst, die hierbij geheel doormidden werd gereden. De automobilist kwam onder aan het talud tot stilstand. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij klaagde over pijn op de borst.

(03-079059)


---


RIJDEN ONDER INVLOED (1)



HARDENBERG - Op de N34 controleerde de politie gisteravond een auto met drie inzittenden, waarbij alcohol werd geroken. De bestuurder, een 29-jarige man uit Balkbrug blies 240 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

(03-078909)


---


RIJDEN ONDER INVLOED (2)



DE KRIM - Op de Hoofdweg heeft de politie vannacht een 26-jarige man uit De Krim aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 510 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

(03-079190)


---


GETUIGENOPROEP DUBIEUZE STROOPWAFELVERKOPERS



HARDENBERG - Aan de Wielewaalstraat is een 71-jarige vrouw uit Hardenberg gistermiddag bestolen van 50 Euro. De vrouw kocht voor een school een pakje stroopwafels aan de deur. Hierna stopte zij haar portemonnee weer in haar tas die in de hal hing. De verkoper vroeg vervolgens om een glaasje water, die de vrouw voor hem ging halen. Later die middag miste de vrouw het geld. Diezelfde middag komen er twee dezelfde soort meldingen binnen in Zwolle (zie persinfo van Zwolle). De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en doet een oproep aan diegenen die gistermiddag verkopers van stroopwafels aan de deur gehad hebben en daar informatie over kunnen verstrekken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

(03-079023)


---


STACARAVAN GEHEEL AFGEBRAND



RHEEZERVEEN - Op een camping in de Elfde Wijk is gistermiddag een stacaravan van een 69-jarige man uit Hengelo (Gld) geheel afgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De eigenaar was op het moment va de brand niet aanwezig. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

(03-079093)


---


Einde


---- --



Dagrapport Pers Kampen
van Dinsdag 24-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 25-jun-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


POGING TOT INBRAAK



KAMPEN - Een bewoonster van de Fonteinkruid hoorde omstreeks middernacht gerommel aan de voordeur. Toen ze de deur opende stond achter de deur een man met een omgebogen paperclip. De man zei dat hij uit Limburg kwam en iemand zocht. De vrouw vond dit een vreemd verhaal en belde de politie. De man werd in de omgeving niet meer aangetroffen.
(03-079188)



---


VROUW VERNIELD DEUR



KAMPEN - Omstreeks 20.30 kwam er een melding dat aan de Voorstraat iemand, in verband met geluidsoverlast, met een hamer op de voordeur stond te slaan. Een 32-jarige vrouw was verhaal gaan halen in verband met geluidsoverlast. Uit voorzorg had ze een klauwhamer meegenomen om zichzelf eventueel te verdedigen. Ze werd uitgelachen en sloeg daarom met de hamer enkele deuken in de voordeur. De vrouw werd aangehouden voor vernieling. Na verhoor werd ze heengezonden.
(03-079128)



---


AFVAL VERBRANDEN



KAMPEN - Omstreeks 20.30 uur kwam er een melding dat iemand een vuurtje aan het stoken was op de Veerweg. Het bleek dat twee mannen, 31 en 65 jaar, afval aan het verbranden waren. In het vuurtje lagen blikken en huishoudelijk afval. De beide mannen kregen een proces-verbaal.
(03-079127)



---


BRAND IN WONING



KAMPEN - Omstreeks 02.45 kwam er een melding van een woningbrand aan de Hanzelaan. De vlammen sloegen uit de woning. Direct werden de omliggende woningen geëvacueerd. De 22-jarige bewoner verklaarde dat hij lag te slapen toen hij opeens lawaai hoorde. Hij wist niet wat de brand veroorzaakt kan hebben. Hij had brandwonden aan zijn gezicht en hand en is met de ambulance naar de Wezenlanden gebracht. De brandweer had de brand snel onder controle maar de woning bleek totaal uitgebrand. De naastgelegen woningen hebben rookschade.
(03-079208)



---


Einde dagrapport Pers Kampen


---- --



Persinfo Politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 24 op 25 juni 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891



DIEFSTAL UIT WONNG



ZWOLLE- Op dinsdag, 24 juni 2003 twee meldingen over een kalende meneer, die aan de deur bij oudere mensen stroopwafels te koop aanbood. De opbrengst zou ten goede komen aan de opleiding van studenten. Betreft een melding aan de Ruusbroeckstraat en Hemsterhuislaan. In alle gevallen was de verkoper ongevraagd de woning mee binnen gelopen. Na vertrek van de onbekende bleek in beide gevallen de portemonnee met inhoud te zijn verdwenen. Totale schade onbekend.
---


INBRAAK EN DIEFSTAL UIT BEDRIJF



ZWOLLE- Op dinsdag, 24 juni 2003 te 06.14 uur bleek er te zijn ingebroken in een bedrijf aan de Gasthuisdijk. Het pand kon worden betreden na het vernielen van een ruit. In het kantoorgedeelte werden meerdere kamers doorzocht. Gestolen werd computerapparatuur. Tevens werd een blauwe Merceses-Vito bedrijfsauto meegenomen. Totale schade is niet bekend.

(03-078676)


---


VERNIELING BIJ EEN BEDRIJF



ZWOLLE- Op dinsdag, 24 juni te 035.50 uur werd ontdekt, dat van 6 geparkeerd staande vrachtauto's bij een bedrijf aan de Grote Voort, ruiten waren vernield. Tevens was in het bedrijfspand ingebroken. In de kantine werden een aantal automaten opengebroken. Verder werd er een behoorlijke ravage aangericht. De Technische recherche stelt een onderzoek in. Totale schade is niet bekend.
---



INBREKER IN SCHOOL AANGEHOUDFEN



ZWOLLE- Op dinsdag, 24 juni 2003 te 05.20 uur een melding van een schoolinbraak aan de Schuurmanstraat. Ter plaatse bleek dat een ruit was vernield. Binnen bleek dat een frisdrankautomaat was geopend en dat het geld eruit was verdwenen. Bij de doorzoeking van de school werd door de diensthond een 18 jarige man uit Nieuw Amsterdam aangetroffen. Hij werd in zijn arm gebeten omdat hij verzet bood aan de hond. De man is als verdachte aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis aan zijn bijtwond aan de arm is de verdachte voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

(03-078668)


---


WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN



ZWOLLE- Op dinsdag, 24 juni 2003 te 15.29 uur werd een 28 jarige vrouw uit Zwolle betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan de Dobbe. Ze had voor een bedrag van 20 Euro aan levensmiddelen ontvreemd. Zij is aangehouden en is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.
---



Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --