Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-06-2003
1e persbericht van woensdag 25 juni 2003

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdagavond om 21.10 uur is op de Quinten Matsyslaan een 31-jarige Geldroppenaar aangehouden. De man zat met drank op achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies hij 0, 95 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Dinsdag tussen 6.00 en 22.00 uur is op de Elzentlaan een grijze Opel Zafira met het kenteken 98-JN-DZ gestolen.

Eindhoven: Gewond door mes en hete vloeistof
Een man van 21 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 22.30 uur in zijn woning aan de De Sitterstraat aangehouden. Hij zou rond 22.10 uur in zijn huis een 25-jarige Eindhovenaar met een mes hebben gestoken en een hete vloeistof over hem heen hebben gegooid. De twee mannen kenden elkaar, en kregen om nog onbekende reden ruzie. Daarbij werd het slachtoffer met een mes in zijn schouder gestoken en kreeg hij een hoeveelheid hete vloeistof over zich heen. Hij is gewond de woning uitgevlucht en in een woning in de buurt opgevangen. Met de ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht, en later overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Het slachtoffer heeft tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en zit nog vast.

Eindhoven: Vechtpartij
Woensdagmorgen rond 2.25 uur is op het Opvang Centrum aan de Oirschotsedijk een 32-jarige man aangehouden. Hij had ruzie gekregen met een 20-jarige bewoner en tijdens een vechtpartij die daardoor ontstond stak hij de man met een mes. Het slachtoffer liep slechts een oppervlakkige wond op. De oorzaak van de ruzie is nog niet bekend. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen voor verkoop softdrugs
Een man van 47 jaar en een vrouw van 40 jaar uit Helmond zijn dinsdagavond in hun woning aan de Jan Stevensstraat aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze in hun huis softdrugs verkochten, onder meer aan minderjarigen. Dat was ook de aanleiding voor de actie. De politie heeft de woning dinsdagmiddag vanaf ongeveer 15.00 uur in de gaten gehouden. Er werden in totaal elf mensen aangehouden die uit de woning kwamen nadat ze er iets hadden gekocht. Vijf van hen hadden daadwerkelijk softdrugs bij zich; een aantal was minderjarig. Ze zijn na verhoor weer heengezonden. De man en de vrouw zijn rond 19.00 uur in de woning aangehouden. Ze zitten nog vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In het huis vond de politie ongeveer 170 gram weed. Er hebben 13 agenten aan de actie meegewerkt.

Son: Sigarettendief opgepakt
Een man van 18 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 19.15 uur aangehouden omdat hij sigaretten zou hebben gestolen bij het bedrijf waar hij werkt. De man werd door een beveiligingsmedewerker van het bedrijf aan de weg 7600 op heterdaad betrapt met een hoeveelheid sloffen sigaretten in zijn tas. Hij is overgedragen aan de politie; de man zit nog vast voor nader onderzoek.

Steensel: Aanhouding na doorrijden na ongeval
Een automobilist van 33 jaar uit Hapert is woensdagochtend rond 00.45 uur aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Rond 00.30 uur gaf hij op de kruising afslag A2 Veldhoven-Zuid/Meerveldhovenseweg geen voorrang aan een andere auto, waardoor de twee voertuigen elkaar raakten. De man uit Hapert ging er vervolgens met zijn wagen vandoor, maar werd achtervolgd door de andere auto. De twee inzittenden daarvan, de 43-jarige bestuurder uit Wintelre en een 40-jarige inzittende uit Veldhoven, belden ondertussen de politie. Op de Eindhovenseweg in Steensel reed de verdachte in op de 40-jarige man uit Veldhoven, die was uitgestapt om de politie op de verdachte te wijzen. De Veldhovenaar kon ternauwernood opzij springen. Na zijn aanhouding werkte de verdachte niet mee aan een ademanalyse. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Leende: Verkeersongeval
Een 38-jarige man uit Maastricht is dinsdagavond rond 20.13 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A2 onder Leende. De man reed op de rechterrijstrook richting Maastricht. Hij botste achterop een voor hem rijdende vrachtauto, bestuurd door een 38-jarige Griek. Na de aanrijding passeerde de Maastrichtenaar de vrachtauto en reed hij tegen de achterkant van een andere vrachtauto waarna zijn auto begon te slingeren en tegen de middenbermvangrail tot stilstand kwam. Vermoed wordt dat de bestuurder een epileptische aanval heeft gekregen tijdens het rijden. Na onderzoek in een ziekenhuis kon de man naar huis.

Someren: Jongen vernielt autos
Dinsdagavond rond 22.40 uur is op de Wingerd een 15-jarige jongen uit Someren aangehouden. De eigenaar van een auto zag hem bezig de spiegel van zijn auto te vernielen. De man ging naar buiten en hield de jongen aan. De autospiegel van zijn buurman was eveneens vernield. De jongen is overgedragen aan de politie en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De schade wordt op hem verhaald.

Gerwen: Motorrijder onderuit
Een 47-jarige motorrijder uit Nuenen is woensdagmorgen rond 6.45 uur gewond geraakt toen hij op de Lieshoutseweg met zijn motor onderuit ging. De man reed richting Nuenen en in een bocht kwam hij met zijn motor in berm terecht. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in een sloot. De man is met nog onbekend letsel in het Elkerliek ziekenhuis opgenomen.