Land- en tuinbouworganisatie ZLTO kiest voor ERP-oplossing op basis van Microsoft Business Solutions-Axapta


Implementatie door Pylades, partner van Microsoft Business Solutions


Barneveld, 25 juni 2003 - ZLTO, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie die de belangen behartigt van 22.000 leden bij 12.000 bedrijven in het zuiden van Nederland, heeft gekozen voor een ERP-oplossing op basis van Microsoft Business Solutions-Axapta. Deze oplossing wordt geïmplementeerd door Pylades, een partner van Microsoft Business Solutions. ZLTO verbetert met behulp van deze oplossing de dienstverlening aan de leden en kan zich zo onderscheiden van andere adviesbureaus in de sector.


ZLTO wilde de efficiency van de organisatie verbeteren door gegevens één keer vast te leggen, en niet langer in verschillende deelsystemen, zoals in het oude pakket. Vandaar dat de keuze viel op één geïntegreerd systeem, met onder meer een module voor de administratie van dienstverleningsopdrachten, urenadministratie en een doorvertaling naar facturering, grootboek en financiële verslaglegging. Van groot belang voor ZLTO waren ook voorzieningen voor customer relationship management. Na een uitgebreide evaluatie kwam ZLTO uit op Microsoft Axapta en Microsoft Certified Business Solutions Partner Pylades, aangezien de aanpak van dit bedrijf goed bleek te passen bij de cultuur van ZLTO.


Na de implementatie heeft ZLTO de beoogde efficiencywinst kunnen realiseren doordat de gegevens slechts éénmaal ingevoerd behoeven te worden, waardoor ook het bestuur van de organisatie sneller en beter geïnformeerd wordt. Door gebruik te maken van de Project Advanced oplossing, een specifieke partneroplossing van Pylades voor urenregistratie via het web, zijn ZLTO-medewerkers niet langer aan hun werkplek gebonden om hun uren bij te houden. Hierdoor zijn de gegevens voor het maken van de factuur direct beschikbaar op basis van de uren- en projectadministratie. Verder is de ledenadministratie in Microsoft Axapta geïntegreerd waardoor de lidmaatschapgegevens kunnen worden benut voor klantenmanagement en analyses van projectbenadering en klantverwachting. ZLTO kan hierdoor beter inspelen op wensen van klanten. Ook verwacht ZLTO door de vergaande integratiemogelijkheden van Microsoft Axapta beter gegevens te kunnen uitwisselen met zusterorganisaties.


Pylades

Pylades is sinds 1986 met succes actief als integrale dienstverlener op het gebied van informatietechnologie. De kennis van de markt, de expertise van de medewerkers en de efficiëntere implementaties van IT-oplossingen liggen hieraan ten grondslag. Microsoft Business Solutions-Axapta en Microsoft Business Solutions-XAL, IT-infrastructuren en software-development zijn de kerncompetenties van de onderneming. Als Microsoft Certified Business Solutions Partner staan voor Pylades excellente kwaliteit en zekerheid voorop.