---
BMC Software neemt DGI over

---
Overname versterkt positie in markt van DB2 UDB gegevensbeheeroplossingen
Schiphol-Rijk, 25/06/2003

BMC Software (NYSE: BMC) heeft het Amerikaanse bedrijf DGI overgenomen, de marktleider op het gebied van software voor prestatiebeheer van de IBM DB2 Universal Database (UDB). De overname versterkt BMC Softwares positie als leider op het gebied van oplossingen voor gegevensbeheer en ondersteunt de Business Service Management (BSM)-strategie die het bedrijf onlangs aankondigde.

Gegevens zijn de hoeksteen van elke onderneming en goed beheer van die gegevens is cruciaal om bedrijfsprocessen optimaal te laten functioneren. Met de overname van DGI, verstevigt BMC Software zijn positie als leider op het gebied van beheer van bedrijfsgegevens. De combinatie van de expertise en producten van beide bedrijven versterkt BMC Softwares oplossingen voor DB2 UDB van IBM, en verbreedt BMC Softwares SmartDBA-productgamma voor gegevensbeheer.

DGI werd als privé-onderneming in 1996 opgericht door Scott Hayes, een expert op het gebied van prestatiebeheer van DB2 UDB, IBM's relationele databank voor gedistribueerde systemen. Het bedrijf levert softwaretools voor prestatiebeheer van DB2 UDB op UNIX-, Linux- en Windows-besturingssystemen. DGI leverde reeds oplossingen aan ondermeer grote Amerikaanse financiële instellingen.

DGI heeft twee reeksen producten voor gegevensbeheer: Classic en Flight Deck. De Classic-producten bieden databasebeheerders de mogelijkheid om de prestaties van DB2-systemen in een UNIX-omgeving te controleren en verbeteren. Door een beter inzicht te verschaffen in de DB2 UDB-technologie, kan BMC Software met de Classic-serie de functionaliteit van zijn eigen SmartDBA-product verhogen.

Met het Flight Deck-product, DGI's paradepaardje, kunnen de prestaties van DB2 UDB worden geoptimaliseerd. Het product biedt databasebeheerders intuïtieve informatie over prestaties van de databank zodat ze beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen. De combinatie van Flight Deck met BMC Software's SmartDBA is een krachtige oplossing die de beschikbaarheid van systemen drastisch verhoogt, dankzij snellere probleemdetectie en een intelligentere en efficiëntere oplossing van mogelijke systeemdefecten.

BMC Software's SmartDBA-oplossingen voor gegevensbeheer spelen een centrale rol in Business Service Management (BSM). Met BSM, een strategie die BMC Software onlangs aankondigde, kunnen bedrijven zowel de impact van informatietechnologie op bedrijfsprocessen voorspellen, als de impact van veranderingen in bedrijfsprocessen op de informatica-infrastructuur. De combinatie van DGI's producten en BMC Software's SmartDBA-oplossingen zal bedrijven de mogelijkheid bieden om nog sneller problemen te identificeren, nog voor ze een invloed hebben op de bedrijfswerkzaamheden, en ze op te lossen met de juiste prioriteit.

Voor bijkomende informatie over SmartDBA van BMC Software en de integratie van DGI, surf naar www.bmc.com/solutions/database/, of neem contact op met NewsEngine PR, Ineke Tiesinga, T: 020 567 21 70, E: ineke.tiesinga@newsenginepr.com.

---
END

---
BMC Software
BMC Software is een leider op het gebied van enterprise systems management. De onderneming is gericht op Assuring Business Availability® voor haar klanten door hen te helpen bij het pro-actief verbeteren van de
dienstverlening, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op hun bedrijfsprocessen. Door middel van de Business Service Management strategie van BMC Software, worden de klanten in staat gesteld een compleet beeld van hun bedrijfs- en IT-activiteiten te krijgen door de IT infrastructuur te relateren aan de bedrijfsdoelstellingen en -processen. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in boekjaar 2003 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software:
www.bmc.com/netherlands.

Voor redactionele informatie:
BMC Software B.V.
Remco van Dijk

+31 20 354 86 00
Remco_van_Dijk@bmc.com
NewsEngine PR Nederland
Ineke Tiesinga

+31 20 567 21 70
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:BNL0009-29F8AE