Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(25-6)

Breda, 25 juni 2003

Vrouwen met elkaar op de vuist
Ruzie met keukenmes beslecht

BREDA- De politie heeft gisteravond in de wijk Breda Noord een 42 jarige vrouw aangehouden, die een 18 jarige vrouw, een voormalige bekende van haar dochter, met een keukenmes in de bil had gestoken. De beide dames hadden het al langer met elkaar aan de stok en beledigden elkaar via sms-berichten. Gisteravond sloeg de vlam in de pan en moest de politie er aan te pas komen.

Tussen de dochter van de 42 jarige verdachte en haar vroegere bekende was een al langer slepend conflict gaande. Gisteravond waren beide vrouwen weer met elkaar in contact gekomen en werd er over en weer gescholden. Uiteindelijk vlogen de beide vrouwen elkaar in de haren. De 42 jarige vrouw zou haar dochter tijdens een grondgevecht tussen de beide dames te hulp zijn geschoten en met een keukenmes hebben gestoken. Het 18 jarige slachtoffer moest hiervoor naar het ziekenhuis om de wond in de bil te laten hechten. De ruzie zou vermoedelijk om een klein geldbedrag gaan dat ze aan elkaar hadden geleend, maar nog steeds niet was terugbetaald.

Brand Haagdijk

BREDA Vanmorgen rond 05.00 uur is er brand uitgebroken in een steegje aan de Haagdijk in Breda. Een politiepatrouille ontdekt vanmorgen een forse rookontwikkeling in een doodlopend steegje. Daar bleek een hoeveelheid huishoudelijk afval in brand te staan, die was overgeslagen naar het plafond van een woning die boven het steegje is gelegen. De bewoner had zich inmiddels in veiligheid gebracht en stond buiten te wachten. De brandweer is tot vanmorgen 08.00 uur bezig geweest om de brand, die vooral in het met riet verwerkte plafond heerste, te blussen. Omvang van de schade is niet bekend.

Voor politie en brandweer is nog onduidelijk hoe de brand vanmorgen in het steegje is ontstaan. Volgens omwonenden zou er een hoop huishoudelijk materiaal hebben gestaan, waaronder een palet en een koelkast. Politie en brandweer stellen een onderzoek in en houden rekening met brandstichting.

Bestuurder mag rijbewijs inleveren en boete betalen

BREDA Een 28 jarige Bredanaar in een BMW was gisteravond niet echt blij toen hij in de wijk Hoge Vucht door de politie werd gecontroleerd. Hij wist niet hoe snel hij zijn auto moest verlaten, maar de politie wilde toch wel even zijn papieren zien. De auto bleek niet APK gekeurd en de bestuurder gesignaleerd te staan voor 408 euro aan openstaande boetes. Ook moest hij nog zijn rijbewijs inleveren voor gepleegde overtredingen. Nadat de papierwinkel was afgewerkt kon de Bredanaar te voet naar huis.

Jongens aangehouden voor diefstal en vernieling

BREDA De politie heeft gisteren twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een bouwkeet en de diefstal daaruit van blikken verf. De bouwkeet stond eind mei in de Antwerpenstraat voor schilderwerkzaamheden. Met de verf zouden ze later een speeltuin in de Zeebruggestraat hebben bevuild. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw 76 van portemonnee gerold

BREDA Een nog onbekende vrouw van rond de 30 jaar met licht getinte huidskleur en een 10 jarig meisje hebben gistermorgen tijdens het winkelen in de Bredase binnenstad een vrouw van 76 van haar portemonnee gerold. De gerolde vrouw wist zich te herinneren, dat de vrouw en het meisje erg vriendelijk waren toen ze kort bij haar kwamen staan. Die vriendelijkheid bleek later echter met een andere bedoeling te zijn gedaan, want de vrouw miste uit haar handtas de portemonnee met 50 euro. De politie waarschuwt mensen altijd alert te blijven, want overdreven vriendelijkheid wordt maar al te vaak gebruikt als afleiding voor de diefstal. Draag geld tijdens het winkelen of bij drukke gelegenheden of in het openbaar vervoer altijd op het lichaam. Het kan grote teleurstellingen achteraf voorkomen.

Verdachte steelt olie en broodjes

BREDA De politie heeft gisteren een 35 jarige Bredanaar aangehouden, die bij een benzinestation in het Brabantpark op zijn gemak twee broodjes had staan opeten en ze daarna niet wilde betalen. Volgens het personeel was hij ook de man, die enkele weken eerder met 4 liter olie de deur uit was gewandeld en daarna spoorloos verdwenen.

De man deed er niet zo moeilijk over, want hij verklaarde tegenover de politie toch liever vast te zitten dan vrij rond te lopen. Aan die wens dacht de politie te kunnen voldoen toen bleek dat hij nog 6 dagen moest gaan zitten voor eerder gepleegde strafbare feiten. Alle inspanningen van de politiemensen ten spijt er bleek geen cel vrij te zijn in een gevangenis. Er bleef niets anders over dan proces-verbaal op te maken voor de gepleegde diefstallen. De politie hoopt dat de wens van de verdachte snel in vervulling mag gaan.

Bestuurder wijkt uit en botst op boom

ZEVENBERGEN Een 22 jarige Bredanaar is gisteravond rond 17.30 uur op de Hazeldonksezandweg in Zevenbergen op een boom gebotst. De man moest krachtig remmen en week uit om niet op zijn voorganger te botsen, maar reed toen tegen een boom. De auto waarin hij reed raakte volledig ontzet. Ambulance personeel kon de bestuurder ter plaatse aan enkele verwondingen helpen.

Bron: R. van Kuik