Persberichten - 25/06/2003

Interbrew - Pre-radiostilte mededeling

Naar aanleiding van de start van de radiostilte vóór de publicatie van de halfjaarresultaten, gepland op 9 september 2003, doet Interbrew de volgende mededeling.

Tijdens de eerste vijf en een halve maand van 2003 heeft Interbrew volumegroei gerealiseerd en deed de onderneming het beter dan de meeste markten waarin ze actief is. De wereldwijde bierindustrie werd gekenmerkt door een zwak eerste kwartaal, gevolgd door een gedeeltelijk herstel in het tweede kwartaal, dat gekenmerkt werd door gunstige weersomstandigheden doorheen West-Europa.

Zowel Rusland als Oekraïne hebben tot op heden uitstekende resultaten behaald, met aanzienlijke groei in volumes en marktaandeel. In heel Centraal-Europa werd algemene volumegroei gerealiseerd, iets beter dan de markt. In West-Europa is het aandeel in de meeste van onze markten gestegen. Beck's® en Hassröder® deden het beter dan de Duitse markt, ondanks de impact van de Duitse deposito-belastingswet op wegwerpverpakkingen. In het invoersegment in de Verenigde Staten werden zwakkere volumes gerealiseerd, zoals algemeen door de industrie wordt ervaren. Canada zette de positieve ontwikkeling van zijn marktaandeel verder. Het volume in China werd beïnvloed door SARS, maar in mei is een stevig herstel gestart. Zuid-Korea kende een bemoedigende volumeontwikkeling sinds de herlancering van het merk OB® in april.

Overeenkomstig de vooruitzichten die in maart werden geformuleerd bij de voorstelling van de resultaten voor 2002, blijft Interbrew geloven dat zij, exclusief wisselkoersimpact, een beduidende organische volumegroei en organische winstgroei zal realiseren voor 2003.

Interbrew - The World's Local Brewerã

Interbrew, een beursgenoteerde onderneming (INTB Euronext) met hoofdzetel in Brussel, België is één van de oudste brouwers ter wereld. Onze strategie, The World's Local Brewerã, bestaat erin sterke lokale platformen uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. We bezitten een portfolio van meer dan 200 merken en we stellen meer dan 35.000 mensen tewerk. We voeren bedrijfsactiviteiten in 21 landen in Amerika, Europa en Azië en we bezitten strategische minderheidsbelangen in verschillende brouwerijen over de wereld. In 2002 realiseerden we een omzet van om en bij de 7 miljard euro.

Bezoek onze website www.interbrew.com voor meer informatie.

Bron: Interbrew
Provider: Euronext Brussels