Gemeente Ferwerderadiel

Provincie subsidieert toeristische en recreatieve projecten in Ferwerderadiel

In de periode 1 januari tot 1 april 2003 zijn er vierendertig projecten ingediend in het kader van de Verordening Recreatie en Toerisme Fryslân. Vanuit Ferwerderadiel werden vier projecten ingediend en ook gehonoreerd.

Het gaat om de volgende projecten:

Dorpsbelang Hallum Trailerhelling Hallumer Trekvaart Het project betreft het aanbrengen van een openbaar toegankelijke trailerhelling met toegangspad in de voormalige zwaaikom in de Hallumer Trekvaart die onlangs is gebaggerd en daardoor geschikt is gemaakt voor de kleine recreatievaart. Hallum en omgeving is bereikbaar geworden van en naar de Dokkumer Ee met Bartlehiem en de tegeltjesbrug over de Murk bij Oenkerk.

Gevraagd wordt een bijdrage van 10.375,00 euro. De provincie verleend een subsidie van maximaal 11.375,00 euro. De aanvrager maakt een foute redenering op het aanvraagformulier waardoor hij zichzelf tekort doet.

Stichting rekreaasje en toerisme Ferwerderadiel - Vertaling DVD presentatie Archeologisch steunpunt Hegebeintum Het project betreft de vertaling van een DVD presentatie die in het archeologisch steunpunt Hegebeintum aan bezoekers wordt gepresenteerd. De presentatie bevat de volgende elementen: fietsroute, landschap en archeologie, terpen en terpenonderzoek, vroeg middeleeuwse graven, kerken op de terpen en bedijking van de Middelzee. De vertaling geschiedt in het Engels en in het Duits

De Provincie gaat akkoord met de gevraagde bijdrage van euro 5.927,00.

Gemeente Ferwerderadiel - Verbetering Rietlandroute (LF3) en (ANWB) Elfstedenrijwielroute (door realisering fietstunnel Burdaard) Het project betreft de aanleg van een fietstunnel in het fietspad langs de Dokkumer Ee onder de Hikkaarderdyk te Burdaard. Het fietspad maakt onderdeel uit van de Rietlandroute (LF3) en de Elfstedenroute (ANWB). Op dit moment is er sprake van een gevaarlijke oversteek omdat ter plaatse vaak te hard wordt gereden door de automobilisten. De aanleg van een fietstunnel zou de route verbeteren.

Het gevraagde subsidiebedrag is euro 30.800,00. De provincie gaat hiermee akkoord.

Stichting Fleanwurk Tsjerkje Ginnum
Het project betreft de realisatie van een toilet, keukentje en balie in het tentoonstellingsgebouw Tsjerkje Ginnum waarin een permanente expositie van Gerrit Terpstra te zien is. Tevens zal het Tsjerkje gebruikt worden voor manifestaties, excursies voor basisscholen, bezichtiging aangezien het een karakteristieke vlietkerk is. Het kerkje is tevens opgenomen in een route langs gebouwen in Ferwerderadiel. Gevraagd wordt een bijdrage van 9.000 euro. De provincie verleend een subsidie van maximaal 10.500,00 euro. De aanvrager maakt een foute redenering op het aanvraagformulier waardoor hij zichzelf tekort doet.