Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 juni 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Onder de Loep

Uitzending Onder de Loep van morgen donderdag de 26e juni

Overijssel

Morgenavond, donderdag 21 juni, is om 19.21 uur, de eerste uitzending van het opsporingsprogramma van RTV Oost, "Onder de Loep" . De volgende onderwerpen komen aan de orde. Op zondag 8 juni jl., werd de eigenaresse van een discotheek in Hengelo overvallen. Een reconstructie is gemaakt. Daarnaast worden beelden getoond van opnames van verdachten die pinnen met gestolen bankpasjes in Deventer, van verdachten bij een inbraak in Zwolle en er worden afbeeldingen getoond van verduisterde schilderijen bij diverse kunstuitleencentra in Overijssel en Gelderland. In een derde onderwerp worden preventieadviezen gegeven in het kader van de actie "Niets er in . Niets er uit". Zoals gezegd, de eerste uitzending is morgenavond om 19.21 uur en wordt iedere twee uur herhaald.

Zuid.-Twente:

Aanhouding ter zake poging doodslag

Verdachte aangehouden in verband met poging doodslag, inrijden op twee fietsers

Enschede

Zoals reeds gemeld, zagen politiemensen vrijdag 20 juni jl., om ongeveer 08.25 uur een automobilist rijden, waarvan hen bekend was dat deze kon worden aangehouden. Hij was niet teruggekeerd van verlof tijdens zijn detentie in de gevangenis. Omdat de man dusdanige capriolen uithaalde met zijn auto om zich aan de aanhouding te onttrekken, werd de achtervolging gestaakt. O.a. reed hij bijna twee fietsers omver toen hij over het fietspad langs de Pathmossingel ter hoogte van de Emmastraat in Enschede, trachtte weg te komen. Even daarop werd de auto aangetroffen op de Parkweg in Enschede, waar hij een aanrijding had veroorzaakt en was weggerend het Volkspark in. De 29 jr. bestuurder was spoorloos. Vanmorgen, woensdag 25 juni, omstreeks 03.10 uur, werd hij met toestemming van de officier van justitie, aangehouden in een woning aan de van Leeuwenhoekstraat in Enschede, waar hij op dat moment verbleef. Hij is ter zake poging tot doodslag aan het bureau opgesloten. Onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-081518)

Doorgereden na aanrijding, rijden onder invloed

Man veroorzaakt aanrijding, rijdt door en heeft 3,2 promille in zijn bloed

Enschede

Een politieman in burger, reed gistermiddag, dinsdag 24 juni omstreeks 15.15 uur, in een onopvallende politieauto over de Broekheurnerrondweg in Enschede. Op de kruising met de Burgemeester van Veenlaan en de Vlierstraat, zag hij dat een bestuurder van een rode auto een aanrijding veroorzaakte en tegen een zwarte auto aanreed, die naar later bleek door een 31 jr. Enschedeer werd bestuurd. De bestuurder van de rode auto reed daarop zonder te stoppen door en reed de Vlierstraat in. Op het Leunenberg kon hij door de politieman in burger worden aangesproken, omdat hij bij zijn woning stopte. Hier werd hij, een 34 jr. Enschedeer, aangehouden, mede omdat van alcoholgebruik bleek. Door ter plaatse gekomen politiemensen werd de man overgebracht naar het bureau, waar de ademanalyse 3,2 promille uitwees. De politiemensen geloofden in eerste instantie e.e.a. niet en hebben een tweede blaastest gedaan, met dezelfde uitslag. Zij hadden in eerste instantie twijfels, omdat de 34 jr. nog goed aanspreekbaar was en nog goed op zijn benen kon staan, en dat met 3,2 promille.Uiteraard is het rijbewijs ingevorderd. En worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (bps: 03-083687)

Aanrijding met letsel

Man veroorzaakt door achteruit van parkeerplaats te rijden, een aanrijding

Enschede

Dinsdag 24 juni, omstreeks 13.55 uur, vond een aanrijding plaats op de Beltstraat in Enschede. Een 52 jr. automobilist uit Enschede, reed achteruit vanuit een parkeerplaats de Beltstraat op. Hier zag hij een 32 jr. bromfietser uit Enschede over het hoofd. De bromfietser kwam ten val tegen een geparkeerde auto van een 47 jr. vrouw uit Gronau. De 32 jr. is met vermoedelijk een schouderfractuur, overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-083631)

Rijden onder invloed

Automobilist op "herhaling", rijbewijs ingevorderd

Enschede

Woensdagmorgen 25 juni, omstreeks 00.40 uur werd op de Varviksingel in Enschede een automobilist gesignaleerd, waarvan het rijgedrag opviel. Hij werd op de Javastraat aan de kant gezet, waar alcoholgebruik bleek. De bestuurder, een 27 jr. Enschedeer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1.2 promille uitwees. Ook werd duidelijk aan het bureau dat de 27 jr. recidivist is, reden waarom zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens bleek dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd en niet APK gekeurd. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 03-083890)

Diefstal aanhangwagen met partytent

Aanhangwagen met partytent en toebehoren gestolen, waarde 11.500 euro

Enschede

In de nacht van maandag op dinsdag jl., werd vanaf de parkeerplaats van de afdeling Spel en Sportuitleen van de gemeente Enschede aan de Kuipersdijk in Enschede, een aanhangwagen gestolen. Het gaat om een aanhangwagen met witte huif van het merk Hoka met als opschrift "Buurt aan zet". In de aanhangwagen lag een complete grote partytent van 6 bij 9 meter. Tevens lagen in de aanhanger nog een aantal lampen en zogenaamde praattafels. De totale waarde van het ontvreemde is ongeveer 11.500 euro. Namens de gemeente Enschede, is aangifte gedaan. (bps: 03-083430)


---- --