Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 juni 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist belandt in de sloot en raakt gewond

Lattrop Breklenkamp

Een 24-jarige man uit Almelo reed dinsdag 24 juni omstreeks 11.55 uur op de Korenmorsweg in Lattrop Breklenkamp. Hij moest in een bocht uitwijken voor een tegemoetkomende auto en kwam met de rechter wielen van de auto in de berm terecht. Hij stuurde sterk naar links, kwam op de linker weghelft terecht en vervolgens op de kop in de sloot. De man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-083609)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na aanrijding

Geesteren

Een 74-jarige vrouw uit Geesteren fietste dinsdag 24 juni omstreeks 14.15 uur op de Krikhaarsweg in Geesteren. Zij verleende op de kruising met de Hardenbergerweg geen voorrang aan een voor haar van links komende 21-jarige automobiliste uit Nieuwlande. De 21-jarige vrouw week uit naar de andere weghelft maar kon een aanrijding niet voorkomen. De 74-jarige vrouw raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-083622)

Ongeval met letsel

16-jarige jongen maakt sliding en breekt onderbeen

Borne

Een 16-jarige jongen uit Borne was dinsdag 24 juni omstreeks 20.40 uur op een schoolplein aan de Van Heemskerkstraat in Borne aan het voetballen. Hij maakte een sliding en brak zijn linker onderbeen. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-083835)

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel

Twee gewonden na aanrijding

Almelo

Een 46-jarige vrouw uit Almelo reed dinsdag 24 juni omstreeks 18.40 uur in haar auto op de Havezathe. Doordat zij niet voldoende rechts hield, ontstond tussen haar en een haar in een auto tegemoetkomende 46-jarige man uit Almelo een aanrijding. Door de aanrijding raakte de 46-jarige vrouw ook nog een aan de straat geparkeerd staande auto. De drie auto's werden weggesleept. Beide bestuurders werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bij de 46-jarige man in de auto zittende vrouw en kinderen kwamen, afgezien van een blauwe plek, met de schrik vrij. (bps: 03-083800)

Rijden onder invloed

Automobilist bekeurd wegens rijden onder invloed

Westerhaar

Op woensdag 25 juni omstreeks 02.00 uur werd een 26-jarige automobilist uit Westerhaar op de Markgraven in Westerhaar gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,63 promille. Tegen de 26-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-083897)

Aanhouding wegens inbraak in woning

Inbreker aangehouden

Almelo

Dinsdag 24 juni werd omstreeks 15.25 uur door een getuige gemeld dat iemand in een woning aan de Bosstraat de boel kort en klein zou slaan. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een woning, waarvan een ruit was vernield en binnen in de woonkamer alles overhoop was gehaald. Een getuige vertelde dat de bewoner niet aanwezig was en dat er zojuist was ingebroken. De inbreker was reeds vertrokken. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte kort daarna in de Beekstraat aangetroffen en door politie aangehouden. De verdachte, een 34-jarige man uit Zaandam, werd agressief en moest geboeid worden. Toen er een bromfietser langsreed, maakte de 34-jarige een trapbeweging richting de bromfietser. Een politieagent trok de verdachte weg, waarop deze ten val kwam en licht gewond raakte aan zijn hoofd. Hij werd in het ziekenhuis aan zijn wond behandeld en vervolgens naar het politiebureau overgebracht. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De 39-jarige eigenaar van de woning in de Bosstraat deed inmiddels aangifte. In de woning zijn veel goederen vernield. Hoeveel er is weggenomen, is nog niet bekend. (bps: 03-083737)


---- --