Gemeente Bodegraven

Ervaringen van de Bodegraafse buitengewoon opsporingsambtenaar

Foto: BOA bij blauwe zone Vanaf 1 juni 2003 is in Bodegraven een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) aangesteld. De voornaamste functie van de BOA is om toe te zien op het naleven van parkeervoorschriften.

Op dit moment is de BOA bezig de mensen op de verkeersregels te wijzen en deelt hij waarschuwingen uit. De BOA zal binnenkort echter overgaan tot het uitschrijven van bekeuringen. Zoals u misschien gemerkt heeft, is de BOA afgelopen weekend actief geweest in de blauwe zone in het centrum van Bodegraven. Hier heeft de BOA zon 150 waarschuwingen uitgedeeld.

In de blauwe zone gelden de volgende regels:

Bij het binnengaan van de zone vindt u een blauwe streep op de weg en de borden die het begin van de zone aangeven.

In de blauwe zone mag u anderhalf uur (gratis) parkeren. Hiertoe dient u een parkeerschijf met uw aankomsttijd goed zichtbaar achter uw autoraam te leggen.

Parkeren mag alleen in de vakken en uiteraard niet (zonder invalidenparkeerkaart) op de invalidenparkeerplaatsen. Tegen dit laatste zal overigens onmiddellijk opgetreden worden.

Afgelopen week hebben de BOA en de brandweercommandant in de brandweerauto de doorgang voor de brandweerauto in Bodegraafse straten geïnspecteerd. Ook hierbij zijn waarschuwingen uitgedeeld aan eigenaren van autos die foutief geparkeerd stonden en daarmee de doorgang voor brandweer en ambulance hinderden. De BOA wijst u erop dat het niet is toegestaan binnen vijf meter van een kruispunt te parkeren.