Ingezonden persbericht

Brocade vereenvoudigt en centraliseert SAN-beheer met Fabric Manager 4.0

Eerste SAN-oplossing met gegarandeerde configuratie-integriteit

Reading, UK, 25 juni 2003 - Brocade Communications Systems (Nasdaq: BRCD), leverancier van de infrastructuur voor Storage Area Networks (SAN's), introduceert Fabric Manager 4.0, een uitgebreide versie van de SAN-beheersoftware van Brocade. Deze software verzamelt, configureert, monitort en beveiligt verschillende Brocade-switches en SAN's vanuit één enkele console. Fabric Manager 4.0 biedt als eerste oplossingen voor gegarandeerde configuratie-integriteit. Netwerkbeheerders kunnen een aanzienlijke tijdsbesparing bereiken en de kosten voor change-management en de beveiliging van SAN's met behulp van deze oplossing aanzienlijk verlagen. Brocade levert het product via OEM-partners, waarvoor het een aanvulling vormt op hun bestaande aanbod van beheersoftware.

"Brocade Fabric Manager 4.0 maakt gebruik van de FDMI-standaard, die is ontwikkeld door Brocade en Emulex. Deze standaard biedt open methodes voor het opsporen en delen van en rapporteren over informatie die nodig is voor pro-actief beheer van netwerk-storage-oplossingen vanuit één enkele console", zegt Bill North, Research Director Storage Software bij IDC. "Deze gezamenlijke ontwikkeling breidt de beheer- en beveiligingsmogelijkheden van de fabric switch uit naar SAN-infrastructuurcomponenten, zoals Host Bus Adapters."

"SAN-beheerders moeten met steeds lagere budgetten een snelgroeiende hoeveelheid data beheren", zegt Jay Kidd, Vice-President Product Management van Brocade. "Fabric Manager 4.0 ondersteunt beheerders bij twee van de meest complexe taken: change-management en configuratie-integriteit. Brocade-klanten kunnen snel bepalen welke veranderingen hebben plaatsgevonden in hun SAN. Hierdoor is het eenvoudiger analyses te maken en problemen op te lossen."

Voor de ondersteuning van change-management omvat Fabric Manager 4.0 intelligente mogelijkheden voor switch- en poortbundeling. Beheerders kunnen groepen poorten of switches definiëren, ongeacht hun locatie of relatie. Ze kunnen dan met één enkele beheeractiviteit een brede reeks beheer- of rapportagetaken op diverse apparaten en fabrics uitvoeren. Topologieoverzichten en SAN-dashboards bieden bovendien een eenvoudige manier om het SAN op diverse detailniveaus te visualiseren.

Voor een verdere vereenvoudiging van het Host Bus Adapter-beheer (HBA) biedt Fabric Manager 4.0 ook mogelijkheden om de kennis van het SAN uit te breiden naar de switching-infrastructuur en HBA's van Emulex. Doordat Brocade en Emulex de Fabric Device Management Interface-standaard (FDMI) ondersteunen, kan Fabric Manager firmware detecteren, weergeven en upgraden, en rapporteren op HBA's. Als Fabric Manager wordt ingezet om het Secure Fabric Operating System van Brocade te implementeren, kan een beveiligingsbeleid worden opgesteld, dat helpt bij de opzet van een betrouwbaarder SAN-omgeving.

Voor meer informatie over Fabric Manager: www.brocade.com/products/fabric_manager.jsp

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.