Gemeente Aa en Hunze



BOUWEN EN WONEN


AANVRAAG BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 6 juni 2003 de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend.

* Doornakkers 21, Annen,C. Toonen, uitbreiding woning


Ingekomen aanvragen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van maandag16 juni 2003 tot en met vrijdag 20 juni 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn ingediend

AANVRAGEN BOUWVERGUNNING


* Bosrand 11, Rolde, W. Dijk, verbouwen woning
* Strengakkers 8, Annen, fam. Kuiper, vergroten woonhuis
* A. van Ansenlaan 10, Rolde, R.A. Janknegt, veranderen woonhuis
* Stationsstraat 1, Gasselte, P. Appeldoorn/R. v.d. Hoek, verbouwen garage

* Gieterstraat 22, Eext, M. Popken Muskee, plaatsen garage
* Boerdijk, Gasselternijveen, Osinga bv, plaatsen tijdelijke opslagloods

* Bosrand, Rolde, Gemeente Aa en Hunze, plaatsen schuilhok op het hertenkamp

* Vaart 153, Gasselternijveen, H. Tjapkes, oprichten woonhuis
* Bosrand 27, Rolde, E.J. Lieben, oprichten berging/carport
* Scheepvaartlaan 94, Gasselternijveen, J.R. Pepping, plaatsen stalling voor voertuigen/hobbyruimte

* Tweede Dwarsdiep 30, Gasselternijveenschemond, G. Norder, oprichten sauna-tuinhuisje

* Ruiterweg 17, Schipborg, H. Tuinman, vergroten woning
* Borgerweg 7, Gasselte, fam. Nieuwenhave, verbouw garage

SLOOPAANVRAGEN

* Langestraat 2, Gieterveen ,J.H. Oldenburger,slopen berging en carport


Deze aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Deze publicatie betekent niet dat het inzien van de plannen en het inbrengen van bedenkingen / bezwaren mogelijk is. De plannen waarbij dit wel mogelijk is zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt onder de kop `Bijzondere procedures' of `Verleende vergunningen'.

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van maandag 16 juni 2003 tot en met vrijdag 20 juni 2003 de volgende aanvragen om
bouwvergunningen zijn verleend.


BOUWVERGUNNING

* Kadastraal bekend gem. Gieten, sectie E, nr. 6316 ged., v.d. Wiel planontwikkeling bv, oprichten woning(verz. 17-06-03)

REGULIERE BOUWVERGUNNING


* Boerendijk 12, Gieterveen, T.C. Drent, plaatsen woonunit voor maximaal 5 jaar (verz. 20-06-03)

* Spijkerboorsdijk 4, Annen, J. Braams, plaatsen loods met kantoorruimte (verz. 20-6-03)


Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit naar de aanvrager een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.Tevens kan binnen die termijn en nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

BIJZONDERE PROCEDURES
Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis Aa en Hunze (Spiekersteeg 1 in Gieten) de volgende plannen ter inzage liggen:


* Amerweg 29, Grolloo, A. Jansen, plaatsen garage/berging
* Achterhaven 36, Schipborg, L. Dikken, vergroten woonhuis

Zij zijn voornemens met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening in combinatie met artikel 50 lid 4 van de
Woningwet, medewerking te verlenen aan voornoemde plannen.


Deze bouwplannen liggen van donderdag 26 juni 2003 tot en met woensdag 23 juli 2003 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen indienen tegen deze bouwplannen bij het college van burgemeester en wethouders.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE 26 JUNI 2003
De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt donderdag 26 juni 2003 vanaf 14.00 uur plaats in het gemeentehuis te Beilen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zal alleen het plan voor de verbouw van de sauna, Dalweg 4 te Eexterzandvoort worden behandeld.


VERKEER



TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN GIETERVEEN
In verband met de zomerspelen en kermis in Gieterveen zal de Meertensweg (gedeelte tussen Broek en Vonderpad) worden afgesloten gedurende de periode van 30 juni 2003 tot en met 6 juli 2003 (of zoveel eerder of later als nodig mocht blijken).

VERKEERSSTREMMING
In verband met de asfalteringswerkzaamheden aan de weg tussen Rolde en Balloo, is het noodzakelijk om de Balloërweg tussen De Slokkert en Balloo af te sluiten voor alle verkeer. Dit geldt voor de periode vanaf maandag 30 juni tot en met vrijdag 11 juli 2003(of zoveel korter of langer de werkzaamheden duren).
Het verkeer wordt omgeleid via een aangegeven route. Nadere informatie kan verkregen worden bij de afdeling Openbare Werken, telefoon 0592 - 26 78 69.

MILIEU

OPSLAG VASTE MEST
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze gedogen de opslag van pluimveemest van:

* Dhr. B.T. Naber, Asserstraat 99, Zuidvelde, op een perceel landbouwgrond aan de Borgerderstraat te Nooitgedacht

Alle stukken liggen vanaf donderdag 26 juni 2003 tot en met woensdag 6 augustus 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.

Belanghebbenden kunnen tot en met 6 augustus 2003 een gemotiveerd bezwaarschrift tegen dit gedoogbesluit indienen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze.



Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 39.


BEKENDMAKING



KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN
Net als elk jaar zullen ook in 2004 ter gelegenheid van Koninginnedag Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt. De nadruk ligt bij de toekenning van deze onderscheidingen op de bijzondere maatschappelijke verdiensten van de voor een onderscheiding voorgestelde persoon. Er moet in hoofdzaak sprake zijn van verdiensten naast zijn of haar hoofdfunctie.

Mocht u iemand willen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding, dan kunt u hierover contact opnemen met dhr. H. Louissen van de afdeling Concernstaf. Hij is op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0592-267716.

Een decoratievoorstel heeft een lange weg te gaan voordat er sprake is van een Koninklijke Onderscheiding. Ook al lijkt Koninginnedag nog ver weg, een verzoek dient vóór 1 augustus 2003 door de burgemeester te zijn ontvangen. Wij vragen u hiermee rekening te houden.

KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij in de afgelopen week de volgende kapvergunningen hebben verleend:

* De gemeente Aa en Hunze, Postbus 93 9460 AB te Gieten voor het vellen de onderstaande bomen op de volgende locaties: Annen
Twee eiken vanaf zuidzijde, de 5^e en 40^e boom aan het Annermoeras.
Een els tegenover Annermoeras nr. 10.
Anloo
Een berk nabij Schipborgerweg nr. 3.
Schipborg
Een eik tegenover Randweg nr. 6.
Rolde
Een beuk aan de Asserstraat te Rolde tegenover de Bosrand, onder voorwaarde van de aanplant van drie beuken. Een gespecialiseerd bedrijf heeft deze boom beoordeeld op boomveiligheidsaspecten.Uit het onderzoek bleek dat het houtrot vrij ver gevorderd is. De conditie is reeds sterk verminderd en bovendien breken er aan de aangetaste zijde schimmels door.

* A. de Blaauw, Elzenwal 52 te Gieten voor het vellen van een Sorbus spec staande in de tuin van betrokkene.

* H. Woortman, Nieuwediep 23 te Nieuwediep voor het vellen van een hulst staande in de tuin van betrokkene.

* E. Sommerauer, Esweg 7 Schipborg voor het vellen van een eik staande in de tuin van betrokkene.

* De gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB te Gieten voor het vellen van onderstaande houtopstand in verband met de realisatie van een uitbreiding van de gemeentelijke begraafplaats gelegen aan de Oude Groningerweg te Gieten.
ca. 4500 m2 houtopstand bestaande uit voornamelijk zomereik, wilg, berk, fijnspar en esdoorn alsmede bijbehorende ondergroei. Voor zover de inrichting van het perceel als begraafplaats behoud van de houtopstand toestaat zal een beperkt aantal bomen worden gespaard.

* De gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB te Gieten voor het vellen van een berk staande aan de westzijde van de Oude Groningerweg te Gieten ter hoogte van het voormalige hertenkamp gelegen tussen de begraafplaats en huisnummer 15.

Tegen bovenstaande beschikking kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (A.W.B.) binnen 6 weken na verzending van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

---