Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (25/6)

Bergen op zoom woensdag 25 juni 2003

Inbraak winkel

HALSTEREN: Maandagnacht is ingebroken in een winkel in de Vogelenzang. De dader is binnengekomen door het forceren van de voordeur. Uit een geldlade is een klein bedrag gestolen.

Brand in hooischuur

HEERLE: In een hooischuur in de Zoomvlietweg heeft woensdagochtend omstreeks 04:30 uur een brand gewoed. De brandweer heeft hierbij twee blusvoertuigen, een hoogwerker en twee tankwagens ingezet om de brand te bestrijden. Bij de inzet is direct rekening gehouden met het vrijkomen van asbest. Uit voorzorg werd besloten om de nabijgelegen camping de Heidepol voor te bereiden op een eventuele ontruiming. In de kantine zijn de campinggasten hiervan op de hoogte gesteld. Na metingen door de brandweer en de milieudienst bleek dat er geen sprake is van gevaar voor de omgeving. De hooischuur is geheel uitgebrand. Om 06:38 uur is het sein brand meester gegeven.

Inbraak bedrijf

BERGEN OP ZOOM: Uit een kantoor van een bedrijf in de Moervaart is dinsdagnacht een computer gestolen. De dader heeft toegang tot het pand gekregen door eerst een gat in het kozijn te boren en vervolgens het raam te ontsluiten. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in recreatieruimte

HALSTEREN: Dinsdagnacht is ingebroken in recreatiegebouw op het terrein van de GGZWNB (Vrederust) in de Hoofdlaan. De dader heeft geprobeerd twee thermopane ruiten in te slaan. Deze ruiten zijn beschadigd. Pas bij een derde ruit lukte het hem een ruit in te slaan. Uit een vitrinekast is een aantal toiletartikelen gestolen.

Gecompliceerde aanrijding

LEPELSTRAAT: Dinsdagmorgen heeft op de Rijksweg N259 een aanrijding plaatsgevonden tussen vier automobilisten. Drie van hen reden over de Steenbergseweg in de richting van Steenbergen. Ter hoogte Lepelstraatseweg moest de voorste bestuurder afremmen omdat voor hem een auto links af sloeg. De bestuurder achter hem hield ook in en remde af. Een 19-jarige bestuurder uit Roosendaal kwam snel aanrijden en kon zijn voertuig niet meer op tijd tot stilstand brengen. De tweede bestuurder zag dit en gaf daarop gas om de stilstaande auto rechts voorbij te gaan. De Roosendaler deed op dat moment hetzelfde en reed tegen haar auto aan. De vrouw kwam hierdoor tegen een boom tot stilstand. De man uit Roosendaal stuurde vervolgens naar links en kwam toen in aanrijding met de eerste stilstaande auto. Ten gevolge hiervan kwam hij vervolgens weer op de linkerrijstrook terecht en raakte daar een tegenligger.
Alle voertuigen liepen ten gevolge van deze aanrijding materiele schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de aanrijding is het overige verkeer gedurende een uur over een rijstrook geleid.

Diefstal boten

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag zijn tussen 15:00 en 23:00 uur aan het Markiezaatsmeer nabij de Noordlandseweg twee rubberboten met bijbehorende roeispanen gestolen. De totale waarde van de boten bedraagt 6000 Euro. De boten waren daar in verband met een oefening weggelegd door medewerkers van het PIOG in Ossendrecht.

Inbraak auto

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag is tussen 12:00 en 20:00 uur ingebroken in een personenauto in de Bongaertsweg. De eigenaar had in verband met de hitte een raam van de auto een stukje open laten staan. Hierdoor was het voor de dader makkelijk om in de auto te komen. Uit de auto zijn een autoradio-/CD-speler, enkele CD`s en een jas gestolen.

Vrouw van haar tas beroofd

BERGEN OP ZOOM: Een 80-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is woensdagmorgen op het Stationsplein van haar tas beroofd. De dader heeft de tas van de vrouw uit haar fietstas getrokken en is hierop hard weggelopen. De politie heeft enkele getuigen gehoord en stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Inbraak woning

HOOGERHEIDE: Dinsdagochtend is tussen 08.00 en 13.00 uur ingebroken in een woning aan De Roos. De daders zijn de woning binnengekomen door het slot van de achterdeur te verbreken. Uit de woning, tevens schoonheidssalon, zijn onder andere nagellakken, muntstukken, DVD`s en een gouden ketting gestolen.

Politie houdt twee Fransen aan met softdrugs

HOOGERHEIDE: De politie heeft dinsdagmiddag op Rijksweg A4, twee Fransen van 23 en 31 jaar aangehouden. De twee mannen bleken in het bezit te zijn van 19 gram hennep. De politie kwam hierachter toen ze de bestuurder aansprak op zijn rijgedrag. Uit de auto kwam hen een sterke henneplucht tegemoet. De Fransen kregen een stopteken nadat de een aantal overtredingen zoals het niet dragen van een autogordel, overtreden van de maximum snelheid en rechtsinhalen waren geconstateerd. Na het betalen van een boete van 1170 euro zijn de Fransen heengezonden. De hennep is in beslag genomen.

Diefstal voegmengmachine en vernielingen op bouwterrein

OSSENDRECHT: Een vleesbedrijf uit Roosendaal heeft aangifte gedaan van diefstal van een voegmengmachine vanaf een bouwterrein aan de Meulenberg. De diefstal heeft plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. De machine vertegenwoordigt een waarde van 1700 euro. Door een aannemer uit Hoogerheide, die ook op het bouwterrein actief is, is aangifte gedaan van een viertal vernielingen welke afgelopen week zijn gepleegd. De vernielingen werden aangericht aan cementsilo`s, bouwliften en een trilplaat.

Loslopend dier

STEENBERGEN: Woensdagmorgen hebben politieagenten in het Doornedijkje een schorpioen bevrijd die vastzat in een putdeksel. Een medewerker van de gemeente maakte hiervan melding bij de politie. Het dier is elders weer in het water gezet.

Gedetineerde aangehouden

SINT WILLEBRORD: Een 42-jarige inwoner van Sint Willebrord is woensdagmorgen aangehouden door de politie. De man is aangehouden op verzoek van de directie van de Penitiaire Inrichting in Vught. Hij bleek niet te zijn teruggekeerd van zijn proefverlof.

Eenzijdig ongeval

OUDENBOSCH : Dinsdagavond heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden in de Bornhemweg. Een 22-jarige automobilist uit Rucphen heeft hierbij met zijn auto vermoedelijk een stoeprand geraakt, waardoor hij de macht over het stuur verloor en in de sloot tot stilstand is gekomen. De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn auto komen. Een 19-jarige vrouw uit Oudenbosch zat echter bekneld in zijn auto. Zij is per ambulance overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Zij heeft aan het ongeval een hersenschudding en enkele hechtingen in haar hals overgehouden.
De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met letsel

ROOSENDAAL: Woensdagochtend zijn twee personen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 67-jarige automobilist uit Roosendaal reed op de Bergrand toen voor hem een 26-jarige automobilist eveneens uit Roosendaal uit een woonerf de weg op kwam rijden. Hierdoor ontstond een frontale botsing waarbij de 26-jarige bestuurder een beenfractuur opliep. Een 20-jarige bijrijdster van de andere automobilist raakte eveneens gewond aan hoofd, nek en been. De twee slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Bron: Henk Snepvangers