KLIQ

Directie KLIQ en COR zetten in op werkgelegenheid.

PERSBERICHT

Rotterdam, 25 juni 2003

DIRECTIE KLIQ EN CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD ZETTEN IN OP WERKGELEGENHEID EN SOCIAAL PLAN

Vandaag, woensdag 25 juni, heeft op initiatief van de Centrale Ondernemingsraad een eerste overlegvergadering plaatsgevonden tussen de directie van KLIQ, de Centrale Ondernemingsraad en de drie vakorganisatie CNV, Abvakabo en De Unie. Doelstelling van dit overleg was het onderschrijven van nut en noodzaak door betrokken partijen van een tripartiet overleg.

De directie ondersteunt dit initiatief van harte en heeft samen met de Ondernemingsraad ingezet op werkgelegenheid en een sociaal plan. De bonden hebben echter nog geen vertrouwen willen uitspreken. Het is van wezenlijk belang voor de toekomst van het reïntegratiebedrijf dat er op basis van een nieuw businessplan met vernieuwd management een vertrouwensbasis ontstaat met betrekking tot de levensvatbaarheid van KLIQ Reïntegratie. De directie zal hier alles aan doen, door op korte termijn alle relevante stukken, waaronder het businessplan voor het nieuwe KLIQ te presenteren en tevens voor de noodzakelijke financiering van de doorstart te zorgen.
Ten behoeve van het proces moet er zowel een nieuwe cao als een sociaal plan worden opgesteld, waarbij het oogmerk van de directie is dat deze met alle bonden zullen worden overeengekomen. Op korte termijn zal een adviesaanvraag aan de COR worden voorgelegd over de voorgenomen organisatieaanpassingen.

Het volgende overleg tussen vakorganisaties en directie van KLIQ vindt vrijdag a.s. plaats.
19)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

KLIQ Groep,
Yvonne Gruis, woordvoerder
Tel. 033-4609005 of 06-54657151

25 jun 03 19:48