Ingezonden persbericht

GEMEENTE DELFT WEIGERT BUDDY'S TE ONTVANGEN

De gemeente Delft wil de Jongenszanggroep "DE BUDDY'S" uit die stad niet officieel in zijn stadhuis ontvangen alvorens het op uitnodiging van de Gambiaanse regering vertrekt voor een tournee door Gambia.

De groep had verzocht om in het Stadhuis Burgemeester van Oorschot(D66) officieel van de reis op de hoogte te brengen en een deel van het repertoire voor hem te zingen. Burgemeesters agenda was echter bomvol. Dat bleek ook bij de wethouder van cultuur en de locoburgemeester het geval te zijn. Tenslotte is Delft een bezig stadje. Een profeet in eigen stad?

Bij de Buddy's is men niet verrast door de onverschillige houding van de gemeente. Had cultuurwethouder Oosten immers niet al eerder de Buddy's in de kou laten staan? En had de burgemeester in tegenstelling tot drie van zijn voorgangers niet geweigersd Beschermheer van de populaire zanggroep uit Delft te worden, zonder opgave van redenen?

Leuk vinden ze het echter niet bij die Buddy's. De leiding voelt zich miskend, althans niet gesteund door het eigen gemeentebestuur, dat ook al geen cent subsidie wilde bijdragen aan deze dure tournee van deze Delftse groep.

Ton Buitinga
http://www.debuddys.nl
015-2612462