Gemeente Leiden

Persbericht

Leiden lekker wild "over natuur in de stad"

Publicatiedatum: 23 juni 2003

Leven in de stad, een ecosysteem apart. Het boekje Leiden lekker wild laat zien dat de stad niet alleen uit gebouwen en mensen bestaat. Met het boekje wil de gemeente Leiden haar inwoners kennis laten maken met hun stadsnatuur. Burgemeester Lenferink neemt woensdag 25 juni om 16.30 uur het eerste exemplaar in ontvangst. De feestelijke uitreiking vindt plaats in het Koetshuis, Burgsteeg 13 en duurt tot 18.00 uur.

Programma

16.30 uur ontvangst

16.45 uur uitreiking eerste exemplaar aan de heer Lenferink

17.00 uur diapresentatie Stadsnatuur door Frits van der Sluis

17.15 uur borrel

18.00 uur einde

Het boekje "Leiden lekker wild" is geschreven door Jasper Groos die sinds 2000 werkzaam is bij de gemeente Leiden. Het boekje beschrijft de verscheidenheid aan natuur die in de stad te vinden is.

Er is in woord en beeld aandacht voor de natuurlijke omgeving van Leiden en de invloed daarvan op stadsnatuur. Verschillende diersoorten passeren de revue; daarnaast worden tips over natuurvriendelijk tuinieren gegeven. Het boekje geeft een ander beeld van de stad en inspireert om zelf met het boekje in de hand het wilde Leiden te ervaren.

´Leiden lekker wild´ is vanaf 26 juni verkrijgbaar in de boekhandel, bij Naturalis, de VVV en bij de balie van het stadhuis en het Stadsbouwhuis. De verkoopprijs is EUR 10.

Deze pagina is gewijzigd op 26-06-2003