Koninklijke Nederlandse Schaakbond

'Skake mei Sipke' begonnen: 1.e2-e4

Als voorproefje van het Essent Nederlands Kampioenschap schaken dat van 25 juni tot en met 5 juli 2003 in schouwburg de Harmonie in Leeuwarden wordt gehouden, biedt Omrop Fryslân u de kans om een heuse partij tegen NK-deelnemer Sipke Ernst te schaken. Het project 'Skake mei Sipke' begon op 18 april, is te beluisteren via het radio-programma Omnium en is te volgen op de website van de omroep en via pagina 370 van Omrop Fryslân teletext.

Sipke Ernst, internationaal schaakmeester uit Damwoude, speelde afgelopen vrijdag zijn eerste zet (e2-e4) in het programma Omnium. Na het paasweekeinde wordt de zet die het vaakst door bezoekers van de website is aangegeven als tegenzet gedaan. Daarna doet Sipke de volgende zet en kunnen er tot de volgende dag om 10.00 uur weer zetten voorgesteld worden. Zo gaat het door tot de partij afgelopen is.

Een unieke kans om u te meten met de nummer vier van het Nederlands kampioenschap van 2002 en de sterkste Friese schaker van dit moment. Na deze partij 'Sipke-De rest fan Fryslân' zal een aantal prijzen worden verloot onder de deelnemers die tijdens de partij een opvallend goede zet hebben voorgesteld.
Voor de duidelijkheid: Sipke schaakt met wit.

Op de website van Omrop Fryslân wordt automatisch een top-drie samengesteld van de meest voorgestelde zetten. Er worden in principe alleen zetten gedaan op werkdagen. In het weekeinde mogen natuurlijk via de website wel suggesties worden doorgegeven. Op elke werkdag zal in Omnium rond 11.50 uur een van de tegenstanders van Sipke kort aan het woord gelaten worden over het verloop van de partij. Sipke zelf zal ook regelmatig commentaar geven.

Doe mee met de schaakpartij: http://www.omropfryslan.nl/schaak/
---