Gemeente Westerveld

11-6-2003
Bouw 20 starterswoningen in Havelte en Dwingeloo

De prijzen van de koopwoningen zijn de laatste jaren enorm gestegen. Hierdoor kunnen nieuwkomers op de woningmarkt steeds moeilijker voor een betaalbare woning in aanmerking komen. De gemeente Westerveld wil door het projectmatig bouwen van 10 starterswoningen in Havelte en 10 starterswoningen Dwingeloo deze doelgroep bedienen.

Op woensdagavond 25 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats voor belangstellenden. (grote zaal van ?An den Brink? in Havelte van 19:30 tot circa 21:30 uur).

Keuze architect bepaald
De gemeente heeft bedrijven uitgenodigd bouwplannen voor starterswoningen in te dienen. Hierop hebben 25 bedrijven gereageerd. Uiteindelijk is de keus gevallen op de plannen van architectenbureau Wouda Van der Schaaf uit Meppel. Het gaat hierbij om twee onder één kap woningen, met een Vrij Op Naam prijs van circa ? 140.000,-.

Ook de gemeente Westerveld draagt haar steentje bij om de woningen betaalbaar te houden. Per kavel voor een starterswoning wordt een korting van ? 7.500,00 gegeven.

Informatie voor geïnteresseerden
Wie voor een starterswoning in Havelte in aanmerking wil komen kan zich nu al melden bij de gemeente Westerveld. Zodra de verkoopbrochures voor de starterswoningen klaar zijn worden deze naar alle belangstellenden verstuurd en kan men zich inschrijven. De verloting van de starterswoningen in Havelte zal naar verwachting begin juli plaatsvinden.

Informatieavond
Daarnaast wordt in Havelte een informatieavond belegd. Deze vindt plaats op woensdagavond 25 juni 2003 in de grote zaal van ?An den Brink? in Havelte van 19:30 tot circa 21:30 uur. Hierbij zijn inhoudelijk deskundige ambtenaren van Westerveld aanwezig, de architect Wouda van der Schaaf, de Rabobank en de SNS bank.

Vrije sector woningen
Naast de 20 starterswoningen worden er in Dwingeloo ook zes vrije sector woningen projectmatig gebouwd. Deze woningen, vrijstaand en twee onder één kap zijn eveneens ontworpen door het architectenbureau Wouda Van der Schaaf.