Stadsdeel Zeeburg

Ter inzage: startnotitie Borneo/Sporenburg/Rietlanden

Stadsdeel Zeeburg heeft een Startnotitie opgesteld ten behoeve van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Borneo Sporenburg en de Rietlanden in het Oostelijk Havengebied. De bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden bieden wij de mogelijkheid hun zienswijzen kenbaar te maken tijdens een inspraakbijeenkomst op woensdagavond 25 juni om 20.00 uur in het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5.

Voor Borneo Sporenburg en Rietlanden gelden drie afzonderlijke bestemmingsplannen, waarvan twee dateren van de laatste vijf jaar. De ontwikkelingen van de laatste jaren geven het stadsdeel aanleiding tot het maken van een nieuw bestemmingsplan. Daartoe heeft het stadsdeel een Startnotitie opgesteld, waarin een aantal voorstellen wordt gedaan voor het vernieuwen van de huidige bestemmingsplannen.

De volgende ontwikkelingen geven aanleiding tot het opstellen van een nieuw bestemmingsplan.

* Dakopbouwen en dakterrassen
In april 2001 is een voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam over richtlijnen inzake het verlenen van vrijstelling van de bestemmings-planvoorschriften voor bouwwerken ten behoeve van dakterrassen en antennes in de inspraak geweest. Naar aanleiding van de inspraak zijn de richtlijnen aangepast.
* Woonboten
Voor de maatvoering van woonboten wordt momenteel gewerkt aan nieuw beleid, dat nog nader zal worden uitgewerkt, toegesneden per locatie. De uitwerking vindt haar weerslag in het bestemmingsplan.
* Uitbreidingsmogelijkheden winkels
Stadsdeel Zeeburg streeft naar het uitbreiden van de detailhandel in het Oostelijk Havengebied, zoals aangegeven in het Programakkoord 2002-2006.

* Jachthaven
Ten behoeve van het inrichten van jachthavens in het Spoorwegbassin en de Entrepothaven is na een participatietraject met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden gestart met het opstellen van een Nota van Uitgangspunten. Daarin worden stedenbouwkundige randvoorwaarden uitgewerkt. De jachthaven in de Entrepothaven valt buiten het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan 'Borneo Sporenburg en Rietlanden'. In deze startnotitie komt dus alleen een jachthaven in het Spoorwegbassin aan de orde.

Inspraak
De meeste van de bovengenoemde onderwerpen kent een eigen inspraakprocedure. Na het afronden van de inspraakprocedures zal worden begonnen met het opstellen van het bestemmingsplan.

Belanghebbenden krijgen de gelegenheid op verschillende wijzen hun zienswijzen kenbaar te maken. Dat kan men doen tijdens de inspraakbijeenkomst op 25 juni. Tevens ligt de Startnotitie, tot 9 juli, ter inzage bij het Publiekscentrum in het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5.

De startnotitie is tot 9 juli ook on line in te zien. Dit document is beschikbaar op PDF-formaat. Om dit te kunnen lezen heeft u het programma Acrobat Reader nodig dat u gratis kunt downloaden op de Adobe-site.

Gedurende de termijn van de ter inzagelegging kan eenieder schriftelijk zienswijzen omtrent de Startnotitie kenbaar maken bij stadsdeel Zeeburg, t.a.v. de heer W.S. Bergsma van afdeling Beleid en Ondersteuning, Postbus 380, 1000 AJ Amsterdam.