Grontmij

Grontmij NV



25/06/03 - Grontmij Maunsell ICS volledig ProRail gecertificeerd

De Tenderboard van ProRail heeft deze week Grontmij Maunsell ICS de voorlopige erkenning van het ER2001 certificaat toegekend. Dit certificaat voor de branche ingenieursbureaus heeft betrekking op Treinbeveiligingssystemen (cat-A). Enkele weken geleden werd ook al het certificaat voor Tractie-energie verleend (cat-B). Door het toekennen van deze certificaten is Grontmij Maunsell ICS nu volledig ProRail gecertificeerd en kan dientengevolge deelnemen aan alle aanbestedingstrajecten die ProRail uitzet.

Naast het behalen van de ProRail certificaten is er meer goed nieuws te melden. Met GeoRadar, een radarsysteem waarmee de bodemgesteldheid onder het spoor in kaart kan worden gebracht, is de eerste opdracht in Nederland binnengehaald. In opdracht van ProRail regio Noordoost worden een aantal spoortrajecten in deze regio onderzocht. De metingen beginnen in juli en hebben tot doel de algemene conditie van de ballastfundatielaag te bepalen. Na bewerking van de onderzoeksgegevens door de computer, ontstaat inzicht over noodzakelijke aanpassingen aan de ballastfundatielaag.

Het toenemend belang van transport in onze 24-uurs economie dwingt ons tot het zoeken naar slimme en innovatieve onderzoeksmethoden naar de onderhoudsstaat van onze infrastructurele voorzieningen. Samen met onze partner Ground Control Geophysik + Consulting GmbH zoeken wij dan ook naar nieuwe toepassingsmogelijkheden voor het GeoRadar-concept buiten de railsector.

Meer informatie kunt u krijgen bij Jaap Neele, telefoon 030 - 220 73 06.

---

Terug