Gemeente Gouda


03.073 bezuinigingen bij de gesubsidieerde instellingen

datum: 25 juni 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588221

bezuinigingen bij de gesubsidieerde instellingen

De gemeente Gouda voert de komende jaren een taakstellingstraject onder de noemer Optima Forma met als doel efficiënter functioneren én bezuinigen. Een van de terreinen waar bezuinigd moet worden is de welzijnssector. Dit betekent in eerste instantie een strengere controle op de naleving van de subsidievoorwaarden. Een volgende stap in het Optima Forma traject wordt een zorgvuldiger afweging bij het verstrekken van subsidies. Dit aangescherpte beleid zal voor een aantal door de gemeente Gouda gesubsidieerde instellingen consequenties opleveren.
De besturen van de instellingen ontvangen deze week een brief met een specifieke bijlage. Hierin staat in hoeverre dit aangescherpte beleid van toepassing is op de betreffende organisatie. De organisaties wordt de gelegenheid geboden om in september met beleidsambtenaren te spreken over het beleid en de consequenties voor hun instelling.

Met nadruk stelt de gemeente dat veel instellingen ruimschoots voldoen aan hetgeen gevraagd wordt in de Algemene Subsidieverordening Gouda 1994. Deze organisaties zullen in eerste instantie geen gevolgen ondervinden van het eerste deel van het Optima Forma traject.