Gemeente Enschede

Grow- en smartshop Fly High twee jaar dicht


Enschede, 25-06-2003

Op last van Burgemeester J.H.H. Mans is grow- en smartshop Fly High aan de Walstraat 63 met onmiddellijke ingang gesloten. De shop gaat twee jaar op slot vanwege het verkopen van softdrugs aan een minderjarige.

Onlangs zag de politie vier jongeren deze grow- en smartshop binnengaan en na enige tijd weer verlaten. Zij zijn gevolgd en na enige tijd aangehouden. Daarbij bleek dat zij in het bezit waren van softdrugs. Bij nadere ondervraging op het politiebureau kwam vast te staan dat zij allen minderjarig waren en dat één van hen tien gram softdrugs had gekocht in grow- en smarthop Fly High.

Een grow- en smartshop is geen coffeeshop, maar een winkel. De verkoop van softdrugs buiten de twaalf in Enschede gedoogde coffeeshops is absoluut verboden. Op grond van het beleid van de Burgemeester worden publieke gelegenheden zoals winkels waar softdrugs worden verkocht, tijdelijk gesloten.

Omdat de softdrugs zijn verkocht aan een minderjarige en omdat het pand Walstraat 63 van mei 2001 tot en met mei 2002 ook al is gesloten vanwege handel in drugs, heeft de Burgemeester nu besloten deze smart- en growshop voor twee jaar te sluiten.

---

Gepubliceerd op 25-06-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten