Gemeente Enschede

Activa Ondernemersadvies opent Ondernemersadviespunt


Enschede, 25-06-2003

Gemeente Enschede besteedt de startersadvisering uit aan Actíva Ondernemersadvies

Na een aanbestedingsprocedure met vele interessante aanbieders heeft de gemeente Enschede besloten de ondersteuning voor startende en jonge bedrijven aan Actíva Ondernemersadvies uit te besteden. Per 1 juli aanstaande opent deze haar "Ondernemersadviespunt". Het ondernemersadviespunt is de opvolger van het Startersadviespunt, dat per 30 juni aanstaande haar deuren sluit.

Uitgebreider aanbod
Vanaf 1 juli verandert niet alleen de organisatie maar ook de dienstverlening. In het verleden lag het accent op een beperkte groep bedrijfsstarters terwijl straks alle inwoners van Enschede informatie kunnen krijgen over het starten èn voeren van een bedrijf. Dus ook alle net gestarte bedrijven kunnen nu voor raad en daad aankloppen. De gemeente Enschede wil hiermee een nieuwe impuls geven aan haar startersbeleid. Dat is nodig gezien de achteruitgang van de economie. In het Ondernemersadviespunt kan iedereen uit Enschede die een bedrijf wil beginnen op het juiste spoor gezet worden. Bovendien kunnen starters die meer advies en begeleiding nodig hebben gebruikmaken van een aanvullend aanbod van scholing, training en advisering. Dat geldt ook voor ondernemers die pas gestart zijn.

Samenwerking
Het Ondernemersadviespunt heeft een belangrijke verwijsfunctie. Joop Wikkerink, projectleider van het Ondernemersadviespunt, zegt hierover: "Natuurlijk gaan we niet alles zelf doen. De ondernemer is zelf verantwoordelijk. Wij wijzen de weg naar bijvoorbeeld specialisten bij banken, accountants, de Gemeente, de Kamer van Koophandel en scholingsinstituten. Wij willen zorgen dat de ondernemer niet verdwaalt. Wij hechten aan een goede samenwerking met alle organisaties die van Enschede een ondernemersstad willen maken. Daarom zijn we ook zo blij met de extra aandacht die de gemeente aan jonge, bestaande bedrijven wil geven."

Informatie
Wie meer informatie wil kan per 1 juli terecht bij het Ondernemersadviespunt op de begane grond van het Actívagebouw aan de Boulevard 1945-326a (naast V&D, ingang Postkantoor). Het Ondernemersadviespunt is telefonisch bereikbaar op 053 - 481 45 19 of per e-mail: Ondernemersadvies@activa.nl.

---

Gepubliceerd op 25-06-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten